2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Több száz tonna élelmiszerrel elindult Ciprusról a Gázának szánt második segélyszállítmány

Hirdetés

Több száz tonna élelmiszerrel elindult Ciprusról a Gázának szánt második segélyszállítmány

Izraeli ellenőrök az indulás előtt átvizsgálták a szállítmány, mielőtt a Jennifer teherhajó és két vontatóhajó, az Open Arms és a Ledra Dynamic útnak indult a segéllyel – közölte Jannisz Antoniu, a ciprusi kormány szóvivője.

A Jennifer úton a segélyszállítmányokkal, 2024. március 30-án

A Jennifer úton a segélyszállítmányokkal, 2024. március 30-án

Fotó: Danil Shamkin / NurPhoto / Getty Images Hungary

A teherhajót kísérő egyik vontatóhajó egy segélyekkel megrakott uszályt vontat, amelynek segítségével a szállítmányt a partra juttatják, így mindhárom hajó igen lassan halad.

Hirdetés

Ez lesz a második, Ciprusról a tengeren át indított segélyszállítmány. A ciprusi hatóságok Izraellel együttműködve létesítettek tengeri folyosót az előzetesen átvilágított hajók közvetlen érkezésének elősegítésére az ostrom alatt lévő palesztin területre.

Az első, márciusi küldetésen gumiból készült kikötőhíd segítségével juttattak el csaknem 200 tonna élelmiszert a palesztin területre, amelynek egyetlen, nagyobb hajók fogadására alkalmas kikötője sincsen, és a partmenti víz sekély.

A World Central Kitchen (WCK) nevű, amerikai székhelyű jótékonysági szervezet szervezte meg a küldetést a spanyol Open Arms jótékonysági szervezettel együttműködve, főként az Egyesült Arab Emírségek finanszírozásával és a ciprusi hatóságok támogatásával.

A lárnakai kikötő hozzávetőlegesen 400 kilométerre található Gázától. A szombaton útnak indított hajókonvoj a második, 332 tonnás segélyszállítmánnyal várhatóan 65 óra múlva érkezik célba – számolt be az MTI.

<img […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/03/30/ciprus-elelmiszer-segelyszallitmany-gaza-palesztina-izrael-terror/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Izrael ismét arra készül, hogy megtámadja Rafah városát

Folytatja készülődését az izraeli hadsereg a palesztin lakosságú Gázai övezet déli végén, az egyiptomi határnál …