2024. május 22., szerdaMa Júlia, Rita napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
2024.05.22. Júlia, Rita Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Riadót fújt a német kancellár a kínai kém letartóztatása után

Hirdetés

Riadót fújt a német kancellár a kínai kém letartóztatása után

„Elfogadhatatlan a Németország ellen irányuló kémkedés attól függetlenül, hogy melyik országból származik” – idézte a Spiegel Olaf Scholzot, aki a kémek azonosítását és bíróság elé állítását szorgalmazta.

Felhívásának előzménye, hogy a szászországi bűnügyi rendőrség letartóztatta J. G.-t. Utólag teljes neve is kiderült: Jian Guo, magyar átiratban Csien Kuo Maximilian Krah asszisztense volt az Európai Parlamentben. Krah az AfD képviselője az EP-ben.

Csien „titkosszolgálati ügynökként járt el egy különösen súlyos ügyben” – ezt állítja a nyomozás eddigi eredményei alapján a német szövetségi főügyész, aki szerint a kínai származású német állampolgár az Európai Parlament belső információit osztotta meg a kínai hírszerzéssel, és a gyanú szerint a kínai ellenzék után is kémkedett Németországban.

Hirdetés

A héten összesen hat feltételezett kínai kémet tartóztattak le Németországban és az Egyesült Királyságban. Scholz a Rishi Sunakkal folytatott megbeszélései után fejtette ki aggodalmait, a brit miniszterelnök azonban nem fűzött hozzá kommentárt.

Egyre gyakoribbak a politika, az üzleti élet és a tudomány törvénytelen eszközökkel történő befolyásolásának próbálkozásai és ezzel párhuzamosan a klasszikus kémkedés is

– jelentette ki a német Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal, a BfV alelnöke. Sinan Selen szerint a német menedzserek korábban általában túl naivak és derűlátók voltak.

Amennyiben beigazolódnak az AfD alkalmazottja elleni vádak, azt bizonyítja: Kína nem tart attól, hogy behatoljon az európai demokrácia magjába – vélekedett Reinhard Bütikofer, a Zöldek EP-képviselője.

Moszkva ötödik hadoszlopa, Kína vazallusa

Felmondtam asszisztensemnek – így reagált a letartóztatás után maga Maximilian Krah, aki változatlanul pártja listáját kívánja vezetni az EP-választásokon. Nem tartja magát személyesen felelősnek, bár azt elismerte, hogy „bűnt” követtek el irodájában, ami után „súlyos vádak” merültek fel.

„Az AfD-nek le kell vonnia a következtetéseket” – reagált felháborodottan a CSU főtitkára Krah jelölésére.

„Az AfD Moszkva ötödik hadoszlopa, Putyin kinyújtott karja, és ebből a szempontból teljesen egyértelmű: veszélyt jelent Németország számára” – jelentette ki Martin Huber.

Krah Kína-barát álláspontot képvisel, és az emberi jogok megsértéséről szóló jelentéseket, köztük az ujgurok és más kisebbségek internálótáborait

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/04/27/nemetorszag-afd-kem-kina-olaf-scholz-europai-parlament-europai-unio-vazallus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nincs több titok, az MTVA ismertette az EP-választási vita részleteit

Mint arról beszámoltunk, nyilvános vitát szervez a köztévé az EP-listavezetők között. Molnár Csaba, a DK–MSZP–Párbeszéd kampányfőnöke kedden délután posztolta …