2024. május 19., vasárnapMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Rejtélyes csontvázakat találtak Hitler főhadiszállásánál

Hirdetés

Rejtélyes csontvázakat találtak Hitler főhadiszállásánál

A három felnőtt, egy csecsemő és egy gyerek maradványaira Hermann Göring, a Luftwaffe egykori parancsnokának villájában találtak rá a Latebra Foundation nevű amatőr régészekből álló csoport tagjai, akik elmondásuk szerint már évek óta engedéllyel folytattak ásatásokat a területen.
   

„Soha nem számítana az ember ilyesmire egy ilyen helyen. Elvégre ez volt a Harmadik Birodalom egyik legjobban őrzött helye, a háború után pedig a szovjetek foglalták el” – közölte Dominik Markiewicz, a csoport egyik tagja a Reuters hírügynökséggel.

„Mindenki azon gondolkozott, vajon mi történhetett. Próbáltuk kitalálni, de semmi logikus nem jutott az eszünkbe”– folytatta Markievicz, hozzátéve, hogy az sem világos, hogy a csontvázak egyáltalán a második világháború idejéből származnak, vagy talán később temették őket oda.

Hirdetés

 Ez egy szokatlan sírhely, furcsa tulajdonságokkal. Ruhák, kezek és lábak nélkül. És kiskorúak is voltak. Szóval tényleg nem tudjuk mi történhetett

– magyarázta az archeológus.    

Sebastian Trapik, a Srokowo erdőség oktatásért és turizmusért felelős elnökhelyettese kifejtette a Reutersnek, hogy a holttestek sekély sírban nyugodtak az épület azon részén, ahol egykor fapadló volt.    

Az illetékesek elmondása szerint az ügyben a hatóságok nyomozást indítottak, a törvényszéki szakértők pedig rendőri felügyelet mellett megvizsgálták a maradványokat.  Hivatalos eredményt azonban még nem közöltek.    

A

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/03/adolf-hitler-farkasverem-csontvazak-harmadik-birodalom-hermann-goring/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Keleten vagy nyugaton vannak Magyarország szövetségesei?

A héten tartott közös konferenciát a Political Capital magyar és a GLOBSEC nemzetközi politikai think-tank …