2024. április 23., keddMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2024.04.23. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Pánik a drótkötélpályán: negyven percig himbálóztak a viharban a síelők Olaszországban

Hirdetés

Pánik a drótkötélpályán: negyven percig himbálóztak a viharban a síelők Olaszországban

Egy olasz síközpont felvonóit több mint 100 km/órás szél lengette úgy, hogy a sífelvonók közül több ülésen is síelők utaztak, akik végül – a központ beszámolója alapján legalábbis – épségben célba értek – írja a Daily Mail

Az Olaszország északi csücskében, Breuil-Cerviniában található sípályát a rossz időjárási körülmények miatt már korábban lezárták, a felvonón utazók voltak az utolsók, akik a felső állomás felé igyekeztek és akik végül kénytelenek voltak átélni a viharos széllökéseket.

Volt, aki inkább az ugrást választotta

Egyikük – egy tapasztalt síelő, aki a megrekedt sífelvonóban ragadt  azt hitte, hogy meg fog halni, ők láthatók ugyanis az említett felvételen, amint a viharos szél dobálja őket. Ráadásul az a veszély is fenyegetett, hogy a velük szemben lévő sífelvonó ülésekkel összeütköznek.

Hirdetés

Csaknem negyven percig ringatóztak a semmi felett. Az első felvételen az is látszódik, amint egy ember lezuhant a felvonóról.

Just rewatched the video I made… pic.twitter.com/qkItCXGcWx

— Peter Achten (@pr3) March 28, 2024

Egy nő elárulta, hogy szerinte ő és párja csak azért maradtak életben, mert a mellette ülő párja mintegy 100 kilogrammot nyom, ezért nem tudott olyan mértékben kilengeni az ülésük, mint a felvételen szereplő pórul járt síelőnek. A lezuhant síelőt – akinek a kálváriáját végignézték és kiáltozását végighallgatták – később kórházba szállították. Állítólag inkább az ugrást választotta, semmint hogy tovább lengedezzen a felvonón. 

A tapasztalt síelő nő azt mondta, hogy ez volt élete legijesztőbb élménye, végig az járt a fejében, hogy a gyerekei miatt muszáj életben maradnia. Az üdülőhely munkatársai nagyjából a megpróbáltatások után 20 perccel kezdték el megjavítani az érzékelőt, amely a felvonó működését biztosítja. 

A pár arról beszélt a lapnak, hogy a munkás mindenféle biztonsági felszerelés nélkül mászott fel elvégezni a munkálatokat, továbbá, miután beérkeztek az állomásra, senkit nem találtak ott a központtól, aki elszállította volna őket, teljesen magukra maradtak a sokkos állapotukkal, és még vissza is kellett síelniük a kiindulási ponthoz.

A síközpont elbagatellizálná az ügyet

De a Breuil-Cervinia üdülőhely vezetői a lap információi szerint igyekeztek […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/04/01/olaszorszag-sieles-drotkotelpalya-horrorkaland/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kövér László: Brüsszeli diktatúra helyett szuverén nemzeti államokra van szüksége az EU-nak

Az európai nemzeti parlamentek közötti együttműködés legmagasabb fórumának számító, évente egyszer megrendezett eseményen 39 tagállami …