2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Palesztinpárti tüntetőket vettek őrizetbe a Kaliforniai Egyetemen

Hirdetés

Palesztinpárti tüntetőket vettek őrizetbe a Kaliforniai Egyetemen

Ismét feltűntek palesztinpárti tüntetők az amerikai egyetemnél. A kaliforniai intézmény előtt gyakorlatilag sátortábort akartak verni, így zavarva meg a vizsgaidőszak végét.

A Kaliforniai Egyetem rendőrei a Los Angeles-i Kaliforniai Egyetem épülete előtt a palesztinbarát tüntetőkkel szemben 2024. június 10-én Los Angelesben

A Kaliforniai Egyetem rendőrei a Los Angeles-i Kaliforniai Egyetem épülete előtt a palesztinbarát tüntetőkkel szemben 2024. június 10-én Los Angelesben

Fotó: Etienne Laurent / AFP

A vezetés ráhívta a rendőröket a tiltakozókra, 25 embert őrizetbe is vettek. Nagy részüknek az egyetem működésének megzavarása miatt kellett felelni, egy embernek pedig vélhetően azért, mert rátámadt valamelyik rendőrre.

Hirdetés

A tiltakozókat nyilvántartásba vették, nagyjából két hétre kitiltották az egyetem területéről, majd szabadon engedték.

A Los Angeles-i egyetemen nem ez volt az első eset, hogy tábort vertek az Izrael-ellenes tüntetők. A legutóbbi incidens alkalmával falakkal, barikádokkal védték az aktivisták táboraikat, a rendőrök segítsége kellett akkor is.

New Yorkban pedig a Hamász október 7-i terrortámadásának áldozataira emlékező kiállítás közelében csaptak össze a tiltakozókkal a rendőrök. Az aktivisták ott megmozdulásaikat a „Harag Gázáért napjának” nevezték el és az intifádát is éltették.

A tárlat egyébként a Nova zenei fesztiválról elhurcolt túszoknak állít emléket. A kulturális eseményről elvitt emberek közül 350-et öltek meg.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/06/11/egyesult-allamok-palesztin-kalifornia-egyetem-tuntetes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ferenc pápa a mesterséges intelligenciáról egyeztetett a világ vezetőivel

A katolikus vezető helikopteren érkezett, majd amikor kiszállt „Még megvagyok, és látom, te is!” kiálltással …