2024. június 22., szombatMa Paulina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.22. Paulina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Palesztinbarát diákok tüntettek a Manchesteri Egyetemen

Hirdetés

Palesztinbarát diákok tüntettek a Manchesteri Egyetemen

Palesztinbarát diákok tüntettek a Manchesteri Egyetem egyik épületében – írja a Sky News. Az egyetem szerint az Encampment of Resistance for Palestine nevű szervezethez köthető tüntetők „jogtalanul barikádozták el” a Whitworth Hallt.

Miután a csoport „megtagadta”, hogy elhagyja az épületet, a diákok aznapi vizsgáit egy másik helyszínen tartották meg.

Az egyetem szerint a tüntetők akciója „mélységesen kiábrándító”, és hozzátették, hogy kapcsolatba léptek a Greater Manchester Fire and Rescue-val a tüntetéssel, a barikáddal és ezek kockázataival kapcsolatban, „amelyek jóval túlmutatnak a korábban tapasztaltakon”.

Hirdetés

A Whitworth Hallt elfoglalók azt követelik, hogy az egyetem kezdjen tárgyalásokat a BAE Systems brit védelmi vállalattal – amely fegyvereket szállított Izraelnek – a partnerség megszüntetéséről, valamint a Tel Aviv-i Egyetemmel és a Jeruzsálemi Héber Egyetemmel a kapcsolatok megszakításáról. A tüntetők azt is követelik, hogy ne indítsanak fegyelmi eljárást a tüntetéseken részt vevők ellen.

Tonight as 1000s arrived at the Uni of Manchester occupation after Israel’s latest massacre in Rafah, the Palestine Flag flies from Whitworth Hall. Israel’s decades of immunity is numbered & their destruction of most of Gaza’s hospitals, houses & schools will be held to account.… pic.twitter.com/mFgEXbOjyp

— MANPalestine Action (@ManPalestine) May 27, 2024

Sorra robbannak ki a palesztinpárti tüntetések

A Gázai övezetben zajló háború elleni tiltakozások közül […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/29/manchesteri-egyetem-palesztinbarat-tuntetok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre több a halálos kirándulás a görög kánikulában

Michael Mosley felesége már este sejtette, hogy baj van, miután férje nem tért vissza déli …