2024. június 22., szombatMa Paulina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.22. Paulina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Órákig vitáztak az európai pártok vezető jelöltjei Brüsszelben

Hirdetés

Órákig vitáztak az európai pártok vezető jelöltjei Brüsszelben

Az Európai Műsorszolgáltatók Uniója által szervezett eseményen többek között részt vett, Ursula von der Leyen, az Európai Néppárt, Nicolas Schmit, az Európai Szociáldemokraták, Sandro Gozi, a liberális Európa Megújul, Terry Reintke, a Zöldek és Walter Baier, a szélsőbaloldal részéről. 

A vitát kihagyta a Konzervatívok és Reformerek, valamint az Identitás és Demokrácia csoport képviselője is. Az eseményen azok az EP-képviselők vitáztak, akiket a pártcsaládjuk az Európai Bizottság vezetésére jelölt, ám utóbbi két párt hivatalosan nem állított vezetőjelöltet. Akik a vitában nem vettek részt, éles bírálatot kaptak. 

Az Európai Parlamentben tartott vitán az Európai Bizottság jelenlegi elnöke, az Európai Néppárt jelöltje azt mondta, erősíteni kell az uniós védelmi ipart, el kell érni, hogy az ipari megosztottság megszűnjön Európában a közös védelmi beruházások támogatása által.  A migráció kérdésével kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy ,,nekünk kell tudnunk dönteni arról, hogy ki jöhet be Európába, nem pedig az embercsempészeknek.”

Hirdetés

Azokat, akik jogtalanul tartózkodnak az EU-ban, vissza kell küldeni hazájukba, mindazok számára pedig, akik legális módon kívánnak Európába jönni, biztonságos uniós beutazást kell biztosítani.

 Kérdésre válaszolva kilátásba helyezte, hogy újabb mandátummal rendelkező uniós bizottsági elnökként akkor lenne hajlandó együttműködni az EP egyes képviselőivel, ha azok Európa-pártiak, „Putyin-ellenesek” és a jogállamiság mellett állnak. „Elveket kell választani, amelyekhez ragaszkadunk” – hangsúlyozta.

Közölte, eszközök állnak az EU rendelkezésére, hogy döntéseit végrehajtsa és az uniós jogot betartassa. Ilyenek a kötelezettségszegési eljárások, és a jogállamiság szavatolására létrehozott feltételességi mechanizmus – mondta Von der Leyen, majd hozzátette, hogy az uniós bizottság olyan lépéseket vár Magyarországtól, amelyek helyreállítják a jogállamiságot az országban, ellenkező esetben az uniós források befagyasztva maradnak.

Ha látjuk a pozitív változást, a pénzt felszabadítjuk, ahogy azt az Európai Bizottság Lengyelország esetében is tette 

– mondta az Európai Néppárt csúcsjelöltje.

Nicolas Schmit, az Európai Szocialisták Pártjának (PES) luxembourgi csúcsjelöltje beszédében azt hangsúlyozta, hogy erősíteni kell a szegénység elleni harcot, és csökkenteni a szegények számát. Az Európai Bizottság szociális ügyekért felelős biztosa kérdésre válaszolva kizárta, hogy a jövőben együttműködne az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR), illetve az Identitás és Demokrácia (ID) uniós parlamenti frakciókkal. Azzal érvelt, hogy ezen politikai formációk tagjai a tagállamokban „álhírgyárakat működtetnek”, támadják a nők jogait és a szabad sajtót, ami – véleménye szerint – nem igazodik az alapvető uniós értékekhez.

Az Európai Néppárttal szemben azt a kritikát fogalmazta meg, hogy nem írta alá a berlini nyilatkozatot, mely kizárja a szélsőjobboldallal való lepaktálást.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/24/europai-parlament-brusszel-vita-csucsjeloltek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre több a halálos kirándulás a görög kánikulában

Michael Mosley felesége már este sejtette, hogy baj van, miután férje nem tért vissza déli …