2024. április 13., szombatMa Ida napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.13. Ida Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / „Öljétek meg őket, ne kegyelmezzetek nekik” – videót tett közzé az Iszlám Állam a moszkvai támadásról

Hirdetés

„Öljétek meg őket, ne kegyelmezzetek nekik” – videót tett közzé az Iszlám Állam a moszkvai támadásról

  • Március 22-én, péntek este lövöldözés történt a moszkvai Crocus City Hall bevásárlóközpontban, az incidensnek előzetes jelentések szerint legalább 133 áldozata – köztük legalább három gyermek – és 145 sebesültje van.
  • Az Iszlám Állam később magára vállalta a merényletet, amelyben öt fegyveres vehetett részt. Azonnal megindult a hajtóvadászat.
  • Szombat délelőtt a brjanszki régióban, az ukrán határ mellett fogták el azt a négy terroristát, akit a moszkvai lövöldözéssel gyanúsítanak. Az elkövetők személyazonosságát is nyilvánosságra hozták.
  • Vlagyimir Putyin orosz elnök elmondta, „nincs jövőjük” azoknak, akik ezt a „barbár támadást” végrehajtották. A teljes beszédet ide kattintva tudja elolvasni.

Az Iszlám Állam (ISIS) egy 90 másodperces videót tett közzé a moszkvai terrortámadással kapcsolatban. A Daily Mail által szemlézett videót a terrorszervezet házi hírügynökségének számító Amak tette közzé, amelyen keresztül az ISIS még péntek este magára vállalta a terrortámadást.

A klip, amelyet a terrorszervezet  úgy ír le: „exkluzív jelenetek a keresztények ellen tegnap a moszkvai Krasznogorszk városában elkövetett véres támadásról”, azzal kezdődik, hogy az egyik terrorista egy késsel a kezében berohan a Crocus City Hall nagytermébe. A videót forgató férfi kétszer is azt mondja:

„Hozzátok a géppisztolyt. Öljétek meg őket, és ne kegyelmezzetek nekik!”

Hirdetés

Egy másik férfi, akinél egy sárga-fekete, géppisztolynak tűnő fegyver van, berohan a csarnokba, és vadul lövöldözni kezd minden irányba. A fegyver látszólag egyezik azzal, amely az orosz hatóságok által a támadás után közzétett képeken is látható.

A videón hallható, amikor a támadást filmező fegyveres azt mondja:

A hitetleneket legyőzzük Isten akaratából. Isten nagyszerű. Legyőzzük a hitetleneket. Isten kegyéért mentünk ki, és azért, hogy az ő hitét keressük.

Ezután látható, amint a négy felfegyverzett férfi lassan elsétál a nagyterem bejáratától. Úgy tűnik, a férfiak ugyanazok, akik a támadás után a terrorcsoport zászlaja előtt készítettek egy szelfit.

Az ISIS hivatalos hírügynöksége, az Amak által órákkal […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/03/24/oroszorszag-terrortamadas-lovoldozes-kadirov-moszkva-iszlam-allam-video/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Washington folyamatosan végzi az előkészületeket egy Izrael elleni iráni támadás miatt

Yoav Gallant izraeli védelmi miniszter és Erik Kurilla, az Egyesült Államok Központi Parancsnokságának parancsnoka az …