2024. március 2., szombatMa Lujza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 364,00 Ft | CHF: 411,00 Ft
2024.03.02. Lujza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 364,00 Ft | CHF: 411,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Novák Katalin: Merítsünk erőt azokból az ukrán barátokból, akikre lehet számítani

Hirdetés

Novák Katalin: Merítsünk erőt azokból az ukrán barátokból, akikre lehet számítani

A köztársasági elnök a római katolikus templomban a kárpátaljai történelmi egyházak híveivel együtt emlékezett Szent István királyra. Az ökumenikus istentiszteleten megáldották és megszentelték azt a kenyeret, amelyet Novák Katalin személyesen sütött a nemzeti ünnep alkalmából.

Ünnepi beszédében Novák Katalin emlékeztetett arra, hogy minden nehézség ellenére jó a kárpátaljai magyarokkal együtt ünnepelni. Legutóbb tavaly adventkor gyújtotta meg velük együtt az első gyertyát.

Megköszöntem és most is szeretném megköszönni mindazoknak, akik kitartanak, akik itt vannak, akik építik a közösségeket, és akik vezetik ezeket a közösségeket 

– mondta Novák Katalin.

Hirdetés

Európához méltó élet Kárpátalján

Novák Katalin kijelentette, hogy kijevi tárgyalásain elmondja:

Számíthatnak a magyarokra a megtámadottak, a bajban lévők, Magyarország segít. Számítunk arra, hogy a magyarok úgy élhetnek itt, Kárpátalján, ahogy ez hozzájuk és Európához méltó.

Az Ukrajnában 544 napja dúló háborúval kapcsolatban kiemelte, erőt kell gyűjteni, és azért is jött, hogy ebben segítsen.

Tizenötmillió magyar ember erejét hoztam el önöknek ma Beregszászra, Kárpátaljára, Ukrajnába. Merítsünk erőt azokból az ukrán barátokból is, akikre lehet számítani

– mondta Novák Katalin, hozzátéve, hogy „lesz közös jövőnk, akkor is, hogyha most még nem látjuk az ahhoz vezető utat”.

Az államfő szerint erőt lehet és kell meríteni a „közös, ezeréves történelmünkből, a közösség tagjaiból, a segélyszervezetek munkájából, amelyek a háború első napjától itt vannak és segítenek. Leginkább pedig merítsünk erőt közös, keresztény hitünkből”.

A köztársasági elnök a templomot megtöltő […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/08/22/novak-katalin-allamfo-beszed-beregszasz-templom-istentisztelet-ukrajna-volodomir-zelenszkij-haboru/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 gyerek meghalt, börtönbe kerül a köhögés elleni szirupot gyártó cég vezetője

Két év börtönbüntetést kaptak, és 1 milliárd indonéz rúpia (63 056 dollár; 51 786 font) …