2024. május 20., hétfőMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Négyezer hektárt perzselt fel a tűz Kanadában, ezreket evakuáltak

Hirdetés

Négyezer hektárt perzselt fel a tűz Kanadában, ezreket evakuáltak

A Kanada legnyugatibb tartományában pénteken kitört erdőtűz kiterjedése szombatra csaknem a duplájára nőtt, és felperzselt több mint négyezer hektárnyi területet, két kilométerre megközelítve Fort Nelson város határát. Ez látható az erdőtüzekről tájékoztató Wildfire Service térképein.

A területen nem lehet élelmiszert vásárolni, és a sürgősségi szolgálatok sem működnek – figyelmeztette a hátramaradt lakosságot közös közleményben a tartomány illetékes önkormányzata és a város közelében lévő First Nation nevű őslakos közösség.

Rob Fraser polgármester elmondása szerint 3500 embert a rendőrség segítségével már kitelepítettek Fort Nelsonból és környékéről. A város környékén jelenleg három jelentős nagyságú erdőtűz is tombol – tette hozzá.

Hirdetés

Szombaton a szomszédos Alberta államban is riasztást adtak ki erdőtüzek miatt. A hatóságok Edmond városban nagyon magas kockázatú levegőszennyezésre figyelmeztettek – írja az MTI. Szintén riasztást adtak ki egy Fort McMurry-től 25 kilométerre kialakult erdőtűz miatt, amely az autópályán ronthatja a látási viszonyokat, de evakuálási utasítást még nem adtak ki.

???? BREAKING – CANADA – Wildfire affects highway connecting Alberta, British Columbia #Canada #CanadaFire #Alberta #BC #BritishColumbia #Wildfire pic.twitter.com/ZWRmYQsrHJ

— T R U T H P O L E (@Truthpolex) <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/12/kanada-brit-columbia-erdotuz-ezrek-evakualasa/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nagy bajban van az egyik utolsó retró kommunista állam

A Világbank április végén közzétett, „Reformok felgyorsítása a növekedés érdekében” című jelentése szerint Laosz reál …