2024. április 23., keddMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2024.04.23. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Navalnij özvegye: Mindent megteszünk, hogy senki ne üljön tárgyalóasztalhoz Putyinnal

Hirdetés

Navalnij özvegye: Mindent megteszünk, hogy senki ne üljön tárgyalóasztalhoz Putyinnal

Március 17-én ért véget az orosz elnökválasztás, ami kapcsán egy pillanatig sem forgott veszélyben, hogy a hivatalos eredmények szerint nem Vlagyimir Putyin nyer újabb hat évre mandátumot.

Mint bemutattuk, az orosz állam előre felkészült arra, hogyan lejtsen a pálya Putyin felé, és milyen intézményesített eszközökkel dolgoznak már évek óta Putyin újabb elnöki ciklusának biztosításán az ellenzék ellehetetlenítése mellett egy pánorosz propagandahálózat kiépítésével és internetes trollhadsereggel.

Így nem meglepő, hogy a választásokat Vlagyimir Putyin nyerte, aki a hivatalos eredmények szerint a szavazatok több mint 88 százalékát szerezte meg – igaz, a választáson az EBESZ nemzetközi megfigyelői nem vehettek részt, emiatt a legtöbb demokratikus ország az eredményeket nem is fogadja el legitimnek.

Hirdetés

Ugyanakkor így sem volt botrányoktól mentes a választás: annak első napján több szavazókörben is tűz ütött ki, ezenkívül pedig a nemrégiben elhunyt Alekszej Navalnij által alapított Korrupcióellenes Alapítvány (FBK) is készült arra – Putyin legnagyobb kritikusának özvegye, Julija Navalnaja arra kérte az ellenzéki szavazókat világszerte, mindegyikük vasárnap délben menjen el szavazni, hogy így mutassák meg, mennyien ellenzik Putyin rezsimjét, és lehetőségeik szerint akadályozzák a választás elcsalására tett kísérleteket is.

AZ FBK AKCIÓJA NEM VOLT SIKERTELEN: AZ OROSZ NAGYVÁROSOKBAN VASÁRNAP DÉLBEN VÁRATLANUL MEGNŐTT A SZAVAZÁSRA VÁRAKOZÓK SZÁMA.

Hivatalosan azért álldogáltak több ezren a sorokba, hogy leadhassák a szavazataikat, de valószínűleg inkább a tiltakozás e formáját választva tértek a szavazókörökhöz.

Az akcióval kapcsolatban Navalnij özvegye, a szavazatát Berlinben leadó Julija Navalnaja is kifejtette véleményét. A választás utolsó napján megköszönte mindazoknak, akik déltől egészen a szavazóurnák zárásáig sorban álltak, emellett ígéretet tett, hogy továbbra is harcolni fog, mint ahogy egykori férje tette.

Kedden azonban az FBK új vezetője egy újabb videóval jelentkezett a szervezet YouTube-csatornáján, amiben kijelentette,

„Putyin nem Oroszország elnöke, az Oroszországért folytatott harc pedig tovább folytatódik”.

A videóban kiemelte, a legtöbben nem arról beszélnek, hogy „Putyin, illetve az ő kamu »kihívói« mennyi szavazatot kaptak, hanem rólatok”, majd gondolatát arra futtatta ki,

Ti vagytok ennek az eseménynek az igazi nyertesei, amiről a Kreml azt állítja, hogy egy választás volt.

A résztvevőknek diplomatikusan megköszönte a részvételt, akiket egyébként bátor hazafiaknak nevezett, majd kijelentette, hogy míg a kormány tagjainak hatalmas házaik és jachtjaik vannak, addig egy dolog hiányzik belőlük: Oroszország szeretete, ami szerinte az akcióban résztvevőknek megvan.

Putyin azt akarta megmutatni a világnak, hogy állítólag milyen nagy támogatottsága van. De ti, akik délben megjelentek a szavazókörzeteknél, sokkal […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/03/20/oroszorszag-vlagyimir-putyin-alekszej-navalnij-julija-navalnaja-elnokvalasztas-csalas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kövér László: Brüsszeli diktatúra helyett szuverén nemzeti államokra van szüksége az EU-nak

Az európai nemzeti parlamentek közötti együttműködés legmagasabb fórumának számító, évente egyszer megrendezett eseményen 39 tagállami …