2024. május 19., vasárnapMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Mintha a tálibok építenék újjá a New York-i ikertornyokat – nem csillapodik a belgrádiak dühe

Hirdetés

Mintha a tálibok építenék újjá a New York-i ikertornyokat – nem csillapodik a belgrádiak dühe

Jared Kushner az előrehaladott tárgyalások alapján 99 évre kapna használati jogot az egykori védelmi minisztérium romos maradványainak és a környező ingatlanok telkére, amelyen luxusszállodát, magas színvonalú lakóépületeket és egy múzeumot tervez építeni.

A védelmi minisztériumot – más létesítményekkel együtt – a NATO bombázta le 1999-ben, és ezzel megakadályozta a koszovói vérontás további terjedését.

A belgrádi ingatlanfejlesztés bevételének 22 százaléka – a megállapodástervezet alapján – a szerb államot illeti meg.

Hirdetés

Olyan, mintha a tálibok építenék újjá a 2001-ben, a két eltérített utasszállító becsapódásával földig rombolt Világkereskedelmi Központ ikertornyait – háborognak sokan Szerbiában.

A belgrádi tervek szerint teljesen eltüntetik a bombázásban megsérült épület maradványait, amelyek mementóként emlékeztetnek – igaz, csak a szerbek szenvedésére. A helyén és környékén egy Trump Tower stílusú, luxuslakásokból, -üzletekből, -szállodából és egy emlékmúzeumból álló új negyed épülne.

A projektben kíván részt venni Mohamed Alabbar, akinek a nevéhez a világ legmagasabb épülete, a 828 méteres dubaji Burdzs Kalifa, a Kalifa-torony kötődik, és aki a Gulf Business értesülései szerint már márciusban elkezdett tárgyalni Kushnerrel.

Pozitívan tekintek az együttműködésre

nyilatkozta Alabbar a Reutersnek, és hozzátette: „izgatottan várom a csúcskategóriás fejlesztéseket”. Az esetleges partnerség elemeit nem részletezte, sőt azt sem tartotta kizártnak, hogy az együttműködés esetleg zátonyra fut.

Az emírségekbeli üzletember egyébként javában építi a Belgrade Waterfront, a Belgrád a vízparton-negyedet – ehhez lesz hasonló a rákosrendezői maxi-Dubaj is –, ezzel párhuzamosan azonban a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/06/szerbia-vedelmi-miniszterium-1999-nato-bombazas-ujjaepites-jared-kushner/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Keleten vagy nyugaton vannak Magyarország szövetségesei?

A héten tartott közös konferenciát a Political Capital magyar és a GLOBSEC nemzetközi politikai think-tank …