2024. május 30., csütörtökMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
2024.05.30. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / „Megsértette a világ összes katolikusát” – nagy felháborodást keltett egy chipsreklám Olaszországban

Hirdetés

„Megsértette a világ összes katolikusát” – nagy felháborodást keltett egy chipsreklám Olaszországban

Egy olasz katolikus szervezet szerint istenkáromlásnak minősül és ezért

le kellene venni a műsorról azt a burgonyachips-reklámot, amelyben apácák a ropogós rágcsálnivalókkal áldoznak.

Hirdetés

Az Amica Chips reklámfilmjében fiatal apácák egy kolostorban az úrvacsorai ostya helyett burgonyachipszet kapnak, egy apátnőről pedig kiderül, hogy ő volt az, aki az áldozó ostyát chipsre cserélte  – írja a CNN .

Giovanni Baggio, az olasz rádiót és televíziót felügyelő AIART katolikus csoport vezetője istenkáromlásnak nevezte a reklámot. Egy nyilatkozatában Baggio azt mondta, hogy a 30 másodperces reklám felháborító, és hogy „sérti gyakorló katolikusok millióinak érzékenységét azzal, hogy elbagatellizálja a burgonyachips és a megszentelt tárgy közötti összehasonlítást”.

Az Avvenire című katolikus újság szintén bírálta a reklámot: „Krisztust burgonyachipsszé alacsonyították le. Lealacsonyítottá és becsméreltté vált, mint 2000 évvel ezelőtt”. 

Az olasz reklámszabályozó hatóság, az IAP bejelentette, hogy a reklámot le kell venni a műsorról. Az Amica Chipsnek hét napja van arra, hogy fellebbezzen a döntés ellen. A végzés nem vonatkozik az online megjelenésekre.

A közösségi média felhasználói is elborzadva reagáltak a reklámra.

Ez […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/04/13/olaszorszag-apaca-amica-chips-felhaborodas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb milliárdos merülne le a Titanic roncsaihoz

Larry Connor ohiói iparmágnás és kalandor, valamint Patrick Lahey mélytengeri felfedező, a Triton Submarines társalapítója …