2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Megkínozhatták a kihallgatás előtt a moszkvai terrortámadás elkövetőit

Hirdetés

Megkínozhatták a kihallgatás előtt a moszkvai terrortámadás elkövetőit

  • Március 22-én, péntek este lövöldözés történt a moszkvai Crocus City Hall bevásárlóközpontban, az incidensnek előzetes jelentések szerint legalább 137 áldozata – köztük legalább három gyermek – és 145 sebesültje van.
  • Az Iszlám Állam később magára vállalta a merényletet, amelyben öt fegyveres vehetett részt. Azonnal megindult a hajtóvadászat.
  • Szombat délelőtt a brjanszki régióban, az ukrán határ mellett fogták el azt a négy terroristát, akit a moszkvai lövöldözéssel gyanúsítanak. Az elkövetők személyazonosságát is nyilvánosságra hozták.
  • Vlagyimir Putyin orosz elnök elmondta, „nincs jövőjük” azoknak, akik ezt a „barbár támadást” végrehajtották. A teljes beszédet ide kattintva tudja elolvasni.

Az orosz nyomozó bizottság eközben közölte, hogy a büntetőügyben a bizonyítékok összegyűjtése és eljárási konszolidációja folyamatban van, hogy az eset összes körülményét rekonstruálni lehessen. A közlésük szerint a helyszínen több mint 500 lőszert és 28 tárat találtak, valamint két Kalasnyikov támadópuskát, amelyekkel a terroristák felfegyverkeztek. A gyanúsítottak letartóztatásakor a Brjanszki területen egy Renault típusú gépkocsiban egy Makarov pisztolyt és egy Kalasnyikov támadófegyver tárját találták meg és foglalták le. A lefoglalt fegyverekre elrendelték a szükséges komplex szakértői vizsgálatokat. 

Mint írják, a terrorcselekmény elkövetésével kapcsolatban gyanúsítottakkal szemben nyomozati cselekményeket folytatnak. A közeljövőben az oroszországi Nyomozó Bizottság nyomozói négy gyanúsítottal szemben előzetes letartóztatásba helyezés formájában foganatosítanak megelőző intézkedést. 

A Crocus City Hall koncerthelyszínén elkövetett lövöldözés egyik gyanúsítottját bekísérik a moszkvai Baszmannij kerületi bíróságra 2024. március 24-én

A Crocus City Hall koncerthelyszínén elkövetett lövöldözés egyik gyanúsítottját bekísérik a moszkvai Baszmannij kerületi bíróságra 2024. március 24-én

Hirdetés

Fotó: Shamil Zhumatov / Reuters

Az áldozatok holttestének azonosítása folyamatban van. Jelenleg 137 ember, köztük három gyermek holttestét találták meg a terrortámadás helyszínén. Eddig 62 holttestet azonosítottak, a többi halott személyazonosságának megállapítása érdekében genetikai elemzéseket végeznek.

A büntetőügy kivizsgálása az Orosz Föderáció Nyomozó Bizottsága elnökének személyes ellenőrzése alatt áll – […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/03/24/oroszorszag-moszkva-egyesult-allamok-terrortamadas-ukrajna-halottak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt Frank Field, volt munkáspárti miniszter

Életének 82. évében, elhunyt Frank Field, az Egyesült Királyság parlamentjének tagja, volt munkáspárti miniszter és …