2024. május 20., hétfőMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Megkezdődött a megvesztegetéssel vádolt amerikai szenátor, Bob Menendez büntetőpere

Hirdetés

Megkezdődött a megvesztegetéssel vádolt amerikai szenátor, Bob Menendez büntetőpere

New Jersey állam demokrata szenátora a vád szerint készpénzt és aranyat fogadott el, aminek fejében befolyását felhasználta üzleti magánérdekek kiszolgálása érdekében. A Bob Menendez elleni szövetségi vádak között az is szerepel, hogy kongresszusi szenátorként kiszolgálta Egyiptom érdekeit – írja az MTI. 

Robert Menendez szenátor elhagyja a bíróságot 2024. május 13-án New Yorkban

Robert Menendez szenátor elhagyja a bíróságot 2024. május 13-án New Yorkban

Fotó: Alex Kent / Getty Images Hungary

Az ügy vádlottja a politikus felesége is, aki az ügyészség szerint közvetítőként működött közre a korrupciós bűncselekményben, de ellene egészségi okok miatt csak nyáron indulhat a tárgyalás.

Hirdetés

A vádlottak padján ül ugyanakkor két New Jersey állambeli üzletember, aki a megvesztegetési összegeket fizette. A befolyással való visszaélés harmadik kedvezményezettje, szintjén egy üzletember, a közelmúltban vádalkut kötött, bűnösnek mondta magát bizonyos kisebb súlyú bűncselekményben, és vállalta, hogy feltáró vallomást tesz a megvesztegetési ügy részleteiről.

Aranytömböket találtak a politikus lakásában

Bob Menendez és a két további vádlott nem ismerte el bűnösségét. A politikus lakásában 2022-ben tartott házkutatást a hatóság, ahol 100 ezer dollárt meghaladó értékű aranytömböket és csaknem 500 ezer dollárnyi készpénzt foglalt le.

A harmadik szenátusi ciklusát töltő politikus ellen 2017-ben ugyancsak korrupció miatt emeltek bűnvádat, amikor az esküdtszék nem jutott egyhangú döntésre a bűnösségéről.

Bob Menendez az újabb vádemelés ellenére nem mondott le a szenátori mandátumáról, ugyanakkor a szenátus befolyásos külügyi bizottságának […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/14/bob-mendez-amerikai-kongresszus-szenator-buntetoper/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nagy bajban van az egyik utolsó retró kommunista állam

A Világbank április végén közzétett, „Reformok felgyorsítása a növekedés érdekében” című jelentése szerint Laosz reál …