2024. május 22., szerdaMa Júlia, Rita napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
2024.05.22. Júlia, Rita Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Megkezdődhetnek a béketárgyalások a Hamász és Izrael között

Hirdetés

Megkezdődhetnek a béketárgyalások a Hamász és Izrael között

A Hamász egyik vezetője csütörtökön közölte, hogy a csoport hamarosan küldöttséget küld Kairóba, hogy befejezzék a folyamatban lévő tárgyalásokat a Gázai övezetben zajló háborút lezáró tűzszüneti megállapodásról. A nyilatkozat reményt ad arra, hogy előrelépés történik a tűzszünetre irányuló erőfeszítésekben – írta meg a The New York Times.

A legújabb tűzszüneti javaslat, amelyet a Biden-kormányzat az elmúlt napokban szorgalmazott, közel hét hónapos pusztító háború után született. Az alku egy hetekig tartó ideiglenes tűzszünetet – amelynek pontos időtartama nem világos –, valamint a Hamász által fogva tartott túszok és az Izraelben fogva tartott palesztin foglyok szabadon bocsátását tartalmazná. Lehetővé tenné továbbá a civilek visszatérését a Gázai övezet nagyrészt elnéptelenedett északi részébe, és lehetővé tenné segélyek szállítását a területre.

Alig egy nappal korábban a Hamász szóvivője, Oszama Hamdan a libanoni televízióban azt mondta, hogy „a jelenlegi tárgyalási dokumentummal kapcsolatos álláspontunk negatív”. A Hamász sajtóirodája azonban később azt közölte, hogy a csoportnak még nincs hivatalos álláspontja és hogy Hamdan nyilatkozata nem jelenteti a javaslat teljes elutasítását.

Hirdetés

Izraelben csütörtök este összeült a háborús egységkormány, hogy megvitassa a tárgyalásokat, valamint a tervezett rafahi inváziót – közölte egy névtelenséget kérő Izraeli tisztviselő.

A háborús kabinet ülésére akkor került sor, amikor Benjámin Netanjahu miniszterelnök a háború további menetével kapcsolatban a különböző izraeli politikai frakciók részéről érkező, egymással ellentmondó nyomással nézett szembe. 

Voltak és továbbra is vannak nézeteltérések közöttünk. Mindent megteszünk, hogy legyőzzük ellenségeinket

– fogalmazott Netanjahu. A várt offenzíva a tűzszüneti tárgyalások egyik

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/04/terror-izraelben-hamasz-izrael-gazai-ovezet-beketargyalasok-tuzszunet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nincs több titok, az MTVA ismertette az EP-választási vita részleteit

Mint arról beszámoltunk, nyilvános vitát szervez a köztévé az EP-listavezetők között. Molnár Csaba, a DK–MSZP–Párbeszéd kampányfőnöke kedden délután posztolta …