2024. május 22., szerdaMa Júlia, Rita napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
2024.05.22. Júlia, Rita Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Meghalt a világ legmagasabb nője

Hirdetés

Meghalt a világ legmagasabb nője

A brazil Maria Feliciana dos Santos, a rekordot megdöntő Maria Feliciana dos Santos a húszas évei elején érte el az elképesztő magasságot, csaknem 221 centimétert. A DailyMail arról számolt be, hogy a magasságok királynője szombaton 77 évesen vesztette életét.

Santos rokonai éjjel megerősítették halálát, és azt állították, hogy egy aracajui magánkórházban halt meg, ahol hétfő óta feküdt, miután tüdőgyulladást diagnosztizáltak nála.

A nyugdíjas nő, aki évek óta egészségügyi problémákkal küzdött, hazájában ismertté vált, miután egy átlagos tízéves gyerekből Brazília legmagasabb nőjévé vált, és a tizenéves kora végére hihetetlen növekedési időszakot produkált.

Hirdetés

Az Amparo do Sao Franciscóban született Santos több városban is megfordult cirkuszokban fellépve, mielőtt az 1960-as években megnyerte a „Magasság királynője” versenyt.

Hosszú élete során a nevét is megörökítették, amikor az Estado de Sergipe épületét, az Aracaju városában található 28 emeletes felhőkarcolót – amely 1970-es megnyitásakor a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/04/28/maria-feliciana-dos-santos-brazil-magassag-rekord/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nincs több titok, az MTVA ismertette az EP-választási vita részleteit

Mint arról beszámoltunk, nyilvános vitát szervez a köztévé az EP-listavezetők között. Molnár Csaba, a DK–MSZP–Párbeszéd kampányfőnöke kedden délután posztolta …