2024. május 30., csütörtökMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
2024.05.30. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Magyarul szólalt fel Ferenc pápa

Hirdetés

Magyarul szólalt fel Ferenc pápa

„Isten hozott” – köszöntötte Ferenc pápa magyarul a Magyar Nemzeti Zarándoklat tagjait csütörtökön – írja az MTI.

Ferenc pápa kijelentette, tavaly áprilisban „zarándokként, testvérként, barátként” látogatott Magyarországra, és apostoli útját „szívében hordozza hálával”. 

Budapesten, a hidak és szentek városában, Európáért imádkoztunk a békéért, nem a háborúért, a reményteljes jövőért, amely bölcsőkkel és nem sírokkal, testvériséggel és nem falakkal van tele

Hirdetés

– hangoztatta az egyházfő. Azt is kérte, a magyarok az imádságban találják meg az erőt, elszántságot, hogy még a jelenlegi történelmi körülmények között is követhessék a szentek és a boldogok példáját.

Köszönetet mondott azért, hogy a magyarok nyitott szívvel fogadják be a háború elől menekülő ukrajnai menekülteket, valamint erőfeszítéseket tesznek a táradalom peremén élők integrálására.

Úgy vélte, hogy a „Jobb adni, mint kapni” magyar közmondás, melyet magyarul mondott, jól összefoglalja az evangéliumi tanítást.

Isten, áldd meg a magyart!

– zárta beszédét magyarul a pápa, és a Szűzanya oltalmát kérte a magyarságra.

Ezután kerekesszékkel körbejárta az audienciatermet majdnem egyenként köszöntve a résztvevőket. A több ezer fős audienciaterem közel felét töltötték meg a magyar zarándokok. 

Sulyok Tamással találkozik Ferenc pápa

Sulyok Tamás köztársasági elnök közösségi oldalán osztotta meg, hogy április 25-én – szinte napra pontosan két hónappal a megválasztása után – látogatást tesz Ferenc pápánál.

Sulyok látogatása a szentatyánál egészen gyorsnak tűnhet – mint ahogy megválasztása és <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/04/25/ferenc-papa-magyar-nemzeti-zarandoklat-vatikan-magyarorszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb milliárdos merülne le a Titanic roncsaihoz

Larry Connor ohiói iparmágnás és kalandor, valamint Patrick Lahey mélytengeri felfedező, a Triton Submarines társalapítója …