2023. június 1., csütörtökMa Tünde napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.01. Tünde Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Magyar miniszterelnök Szlovákiában – de kicsoda Ódor Lajos?

Hirdetés

Magyar miniszterelnök Szlovákiában – de kicsoda Ódor Lajos?

Egy bankárt nevez ki a szlovák államfő a hamarosan felálló szakértői kormány élére – derült ki nemrégiben. Zuzana Caputová Ódor Lajost nézte ki ügyvezető miniszterelnöknek. A 46 éves magyar közgazdász a szlovák központi bank (NBS) 46 éves alelnöke és 2016 óta vendégprofesszor a Soros György-féle CEU-n.

A történet kísértetiesen hasonlít arra az eseménysorozatra, amikor (2009-ben, Gyurcsány Ferenc több éves miniszterelnöki esés-kelését követően) ugyancsak egy bankár, Bajnai Gordon ült magyar miniszterelnöki székbe.

Bajnaiéknak egy évük volt a választásokig, Ódornak mindössze négy hónap jut. A Heger-közeli leendő miniszterelnököt az előrehozott választásokon a közvélemény-kutatók szerint a Robert Fico-féle Smer-SD és Peter Pellegrini Hlas-SD tömörülése szorítja majd ki a hatalomból. De harmadik befutó lehet az a Progresszív Szlovákia nevű párt is, amely annak idején Caputovát jelölte a köztársasági elnöki posztra.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20230508-odor-lajos-bankarkormany.html

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Brit munkáspárti vezető: Nagy-Britannia jövője az Európai Unión kívül van

Brit munkáspárti vezető: Nagy-Britannia jövője az Európai Unión kívül van

Sir Keir Starmer a Daily Express című radikálisan EU-szkeptikus brit napilap skóciai kiadásában közölt írásában …