2024. április 23., keddMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2024.04.23. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Lengyel humanitárius segélymunkások is meghaltak Izrael légicsapásában

Hirdetés

Lengyel humanitárius segélymunkások is meghaltak Izrael légicsapásában

Hét humanitárius segélymunkás halt meg a Gázai övezetben egy izraeli légicsapásban, amelyet a jótékonysági szervezet, a World Central Kitchen (WCK) alapítója szerint Izrael követett el – írja a BBC

A meggyilkolt segítők egy konvoj tagjai voltak, amelyet a Gáza központjában lévő Deir al-Balah raktárból való távozás közben ért találat. A csapat épp egy több mint 100 tonnás humanitárius élelmiszersegélyt rakodott le, amelyet tengeri úton hoztak Gázába.

A World Central Kitchen (WCK) egyik dolgozójának holttestét szállítják a mentősök Deir al-Balahban 2024. április 1-én

A World Central Kitchen (WCK) egyik dolgozójának holttestét szállítják a mentősök Deir al-Balahban 2024. április 1-én

Hirdetés

Fotó: Video Obtained / Handout / Reuters

A szervezet hivatalos közleményében azt írta, hogy többek között az Egyesült Királyságból, Lengyelországból és Ausztráliából érkező dolgozók haltak meg. A WCK alapítója, José Andrés arról nyilatkozott, hogy az Izraeli Védelmi Erők (IDF) légicsapásában ausztrál, lengyel, brit, palesztin és egy amerikai–kanadai kettős állampolgár is életét vesztette. A WCK azonnal szünetelteti tevékenységét a régióban. Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) azt közölte, hogy a legmagasabb szinten alapos vizsgálatot végeznek a tragikus incidens körülményeinek feltárása érdekében. 

A gázai Hamász vezette médiahivatal szintén Izraelt hibáztatja a tragédia miatt.

Nemzetközi felháborodás övezi az esetet, magyarázatot követelnek

Anthony Albanese ausztrál miniszterelnök megerősítette, hogy Lalzawmi „Zomi” Frankcom segélymunkás a megöltek között volt, és részvétét fejezte ki a családnak és a barátoknak. Elfogadhatatlannak nevezte az esetet és úgy fogalmazott, Ausztrália „teljes elszámoltatást” vár el a tragédia miatt. 

Egy palesztin egészségügyi forrás a BBC-nek elmondta, hogy a munkások a szervezet logójával ellátott, jól látható golyóálló mellényt viseltek. A jótékonysági szervezet jelenleg több ezer embernek biztosít ételt Gázában.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/04/02/izrael-gaza-konfliktus-lengyelek-megoltek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kövér László: Brüsszeli diktatúra helyett szuverén nemzeti államokra van szüksége az EU-nak

Az európai nemzeti parlamentek közötti együttműködés legmagasabb fórumának számító, évente egyszer megrendezett eseményen 39 tagállami …