2024. április 13., szombatMa Ida napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.13. Ida Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Lemondott a vietnámi államfő

Hirdetés

Lemondott a vietnámi államfő

Lemondott Vo Van Thuong államfő Vietnámban, döntését a Vietnámi Kommunista Párt elfogadta – jelentette be a helyi kormány szerdán. A kormány közleménye szerint Thuong megszegte a pártszabályokat, „és az ilyen hiányosságok negatív hatással voltak a közvéleményre, ezzel befolyásolva a párt, az állam és saját hírnevét”. A hivatalos VNA hírügynökség közlése szerint az államfő elismerte felelősségét egyes „szabályszegésekben és hiányosságokban”.

Vietnámban az államfő többnyire jelképes hatalommal bír, mindazonáltal így is övé a legmagasabb négy politikai tisztség egyike.

Hirdetés

A most 53 éves Thuong napokkal azután nyújtotta be lemondását, hogy a helyi rendőrség egy tíz évre visszamenő ügy kapcsán korrupció vádjával letartóztatta Quang Ngai tartomány korábbi vezetőjét, aki akkor szolgált, amikor Thuong pártvezető volt ugyanott. Az államfői tisztséget Thuong csupán egy évig töltötte […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/03/20/vietnam-allamfo-lemondas-korrupcio-kormany-politika/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Washington folyamatosan végzi az előkészületeket egy Izrael elleni iráni támadás miatt

Yoav Gallant izraeli védelmi miniszter és Erik Kurilla, az Egyesült Államok Központi Parancsnokságának parancsnoka az …