2024. február 25., vasárnapMa Géza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2024.02.25. Géza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kis-Benedek József: A Hamász újabb támadásokat tervez Izrael ellen

Hirdetés

Kis-Benedek József: A Hamász újabb támadásokat tervez Izrael ellen

„Nem csoda, hogy az izraeli hadsereg halogatja a gázai bevonulást” – nyilatkozta az Indexnek Kis-Benedek József. A biztonságpolitikai szakértőnek, aki korábban az izraeli magyar nagykövetség katonai attaséja volt, meggyőződése, hogy a városi harcok során rengeteg palesztin és zsidó áldozat lesz.

A terroristák felkészültek Gáza ostromára

„A Hamász felkészült az izraeli haderő fogadására, csaknem két évtized alatt a várost egy erőddé alakították át, készülve egy lehetséges ostromra” – mondta a szakértő, aki szerint Gáza alatt egy alagútrendszert építettek ki a muszlim terroristák.

A támadás előtt az izraeli hírszerzés foglyokat ejt, hogy vallatásokkal információkat szerezzen a Hamász és más muzulmán terrorista szervezetek „meglepetéseiről”.

Hirdetés

Ezt az állítást erősíti, hogy az izraeli hadsereg október 7-e óta összesen 524 palesztint tartóztatott le. A The Times of Israel szerint az elmúlt napokban Ciszjordániában több összecsapás is volt az izraeli védelmi erők és a palesztinok között.

Nehezíti a szárazföldi hadműveletek beindítását, hogy Gáza lakosságának nagy része nem hagyja el otthonát. Sokakat a terroristák nem engednek elmenekülni a városból, hogy egy támadás esetén élő pajzsként használhassák a civileket. Sőt – Kis-Benedek József szerint – nem ártana egy néhány napos tűzszünetet tartani Gázában, hiszen holttestek vannak a romok között, amelyeket a lehető leggyorsabban el kellene temetni.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/10/22/gaza-izrael-kis-benedek-jozsef-szarazfoldi-hadmuvelet-hamasz-hezbollah-joe-biden-benjamin-netanjahu/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 gyerek meghalt, börtönbe kerül a köhögés elleni szirupot gyártó cég vezetője

Két év börtönbüntetést kaptak, és 1 milliárd indonéz rúpia (63 056 dollár; 51 786 font) …