2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kim Dzsongun új rakétái amerikai célpontokat is elérnek

Hirdetés

Kim Dzsongun új rakétái amerikai célpontokat is elérnek

Észak-Korea sikeresen tesztelte új típusú, közepes hatótávolságú hiperszonikus rakétájának szilárd üzemanyaggal működő hajtóművét – jelentette szerdán az állami média. Azt állítják, hogy előrelépés történt egy erősebb, mozgékonyabb rakéta kifejlesztésében, amelyet a térség távoli amerikai célpontjainak támadására terveztek – összegezte a Politico.

A hiperszonikus rakéta szerepel azon csúcstechnológiás fegyverrendszerek között, amelyeket Kim Dzsongun észak-koreai vezető azért szeretne, hogy megbirkózzon a szerinte az Egyesült Államokkal szemben egyre mélyülő ellenségeskedéssel.

A szakértők szerint modernizált fegyverarzenált szeretnének, hogy a diplomáciájuknak érdemi eszköz legyen a kezében, és esetlegesen a szankciók enyhítését tudják kicsikarni.

Hirdetés

Kedden személyesen Kim DzsongUn irányította a hiperszonikus rakéta tesztjét az északnyugati rakétaindító létesítményben.

Szerinte az új, közepes hatótávolságú rakéta stratégiai értéke ugyanolyan fontos, mint az amerikai szárazföldet célzó interkontinentális ballisztikus rakétáké, és úgy vélekedett, hogy az „ellenségek jobban tudják”.

Az észak-koreai közepes hatótávolságú rakéták olyan fegyverrendszerek, amelyek elsősorban az amerikai katonai támaszpontoknak otthont adó csendes-óceáni terület megtámadására is alkalmasak.

Frontvonal
<p […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/03/20/eszak-korea-kim-dzsong-un-amerika-haboru-teszt/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Izrael ismét arra készül, hogy megtámadja Rafah városát

Folytatja készülődését az izraeli hadsereg a palesztin lakosságú Gázai övezet déli végén, az egyiptomi határnál …