2024. április 21., vasárnapMa Konrád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.04.21. Konrád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Ketten meghaltak, több mint száz ember kórházba került egy japán étrend-kiegészítő miatt

Hirdetés

Ketten meghaltak, több mint száz ember kórházba került egy japán étrend-kiegészítő miatt

A feltételezések szerint két ember meghalt és több mint százan kerültek kórházba, miután a Kobayashi Pharmaceutical Co. vörös élesztőrizst tartalmazó étrend-kiegészítőket fogyasztottak – közölte a japán gyógyszergyártó és az egészségügyi minisztérium kedden, miközben a termékekkel kapcsolatos biztonsági aggályok egyre nagyobb méreteket öltöttek.

Az oszakai székhelyű gyógyszergyártó jelentése szerint egy személy vesebetegségben halt meg, miután a jelek szerint mintegy három éven át szedte a „beni-koji” étrend-kiegészítőket. Egy másik halálesetről az Egészségügyi, Munkaügyi és Jóléti Minisztériumot a céggel folytatott meghallgatást követően értesítették – írta meg a kyodonews.

A táplálékkiegészítők szedése után kórházba került emberek száma 106-ra ugrott, és a kormány közölte, hogy

sürgősségi ellenőrzéseket fog végezni a gyártók felelősségi körébe tartozó, egészségügyi előnyöket hirdető élelmiszertípuson, amely kategóriába mintegy 6000 termék tartozik.

Hirdetés

A korábban bejelentett volt az első ismert haláleset, amely a vörös élesztőrizst tartalmazó étrend-kiegészítőkkel hozható összefüggésbe, miután a Kobayashi Pharmaceutical múlt héten önként visszahívott öt terméket, köztük mintegy 300 000 csomag „beni-koji choleste help” nevűt, amely a koleszterinszint csökkentésére alkalmasnak volt címkézve.

Az illető állítólag 2021 áprilisától 2024 februárjáig összesen 35 „choleste help” csomagot rendelt rendszeresen – közölte a vállalat, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/03/27/japan-oszaka-etrend-kiegeszito-mergezes-visszahivas-halalozas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre valószínűbb, hogy betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban

Az amerikai képviselőház egy Izraelnek és Ukrajnának szánt segélycsomag részeként szombaton elfogadta a TikTok betiltását …