2024. április 13., szombatMa Ida napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.13. Ida Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Két újabb medvetámadás történt Liptószentmiklóson

Hirdetés

Két újabb medvetámadás történt Liptószentmiklóson

A Pravda.sk hírportál beszámolója szerint barna medve rontott rá kirándulókra a Tátra lábánál fekvő Pribilina (Pribylina) község közelében vasárnap késő délután, miután előző nap egy gombászt ért támadás a környéken – adta hírül az MTI.

A vasárnapi támadásban megsebesült a lábán egy kutyával túrázó középkorú házaspár férfi tagja, aki aztán feleségével együtt egy közeli kunyhóba tudott menekülni a medve elől, s onnan hívta a rendőrséget.

A rendőrök a mentőket és az ilyen esetekre szakosodott környezetvédelmi akciócsoportot (SOP) is riasztották. A férfit könnyebb sérüléssel kórházba szállították, ahonnan ellátását követően hazaengedték.

Hirdetés

A szombaton megtámadott gombász nem sérült meg. A férfi elmondása szerint a Felsőosztorány község feletti, sűrű aljnövényzetű erdőt járva találkozott egy barna medvével, amely rárontott, a férfi azonban pisztolyával rálőtt és megsebesítette.

Az esethez riasztott medveelhárítók vadászok segítségével átkutatták a területet, és rátaláltak a medvére, amely aztán az egyik vadászt is megtámadta. Miután rálőttek, a vadállat elmenekült a sűrű erdőbe, ahol nyoma veszett.

Ugyancsak a liptói járásban történt múlt kedden, hogy kilőtték azt a barna medvét, amely lakott területre tévedve március 17-én Liptószentmiklóson megsebesített öt embert. A 10 és 72 év közötti áldozatok harapásokat és karmolásokat szenvedtek, egyikük csaknem elvesztette az egyik szemét.

Régóta gondot jelentenek a medvék

A SOP közleménye szerint a szlovákiai medvék károkozásával vagy a velük történt incidensekkel <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/04/01/szlovakia-barnamedve-medvetamadas-tatra-liptoszentmiklos/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Washington folyamatosan végzi az előkészületeket egy Izrael elleni iráni támadás miatt

Yoav Gallant izraeli védelmi miniszter és Erik Kurilla, az Egyesült Államok Központi Parancsnokságának parancsnoka az …