2024. április 21., vasárnapMa Konrád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.04.21. Konrád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Katonai felhasználás céljából újít fel 16 infrastrukturális létesítményt Japán

Hirdetés

Katonai felhasználás céljából újít fel 16 infrastrukturális létesítményt Japán

Japán 5 repülőtér és 11 kikötő korszerűsítését tervezi, ezeket katonai vészhelyzet esetén az ország védelmi erői és a parti őrség számára jelölnék ki – közölte szerdán egy kormányzati forrás, miközben továbbra is aggodalomra ad okot Kína tengeri magabiztossága és egy esetleges tajvani konfliktus.

A 16 kereskedelmi létesítmény közel fele – köztük a nahai és nagaszaki repülőterek – Okinava prefektúrában vagy a délnyugati főszigeten, Kjúsú szigetén található, ami nyilvánvalóan Japán azon törekvését tükrözi, hogy megerősítse a távoli délnyugati szigetek körüli védelmet.

Kyodo News szerint a tervet várhatóan hamarosan jóváhagyják a kapcsolódó miniszterek találkozóján, ami megnyitja az utat a projekt áprilisban kezdődő, a következő pénzügyi évben történő megkezdéséhez. Az első évre 35 milliárd jen (közel 84 milliárd forint) elkülönítésére számítanak.

Hirdetés

A kijelölt repülőtereken várhatóan hosszabb kifutópályákat és előtereket építenek a vadászgépek és szállító repülőgépek számára. A kikötőkben olyan dokkokra lesz szükség, amelyek rombolókat és más nagy hajókat is be tudnak fogadni.

A japán kormány a 2022-ben jóváhagyott nemzeti biztonsági stratégiájában előírta, hogy javítani kell a közinfrastruktúra – például a repülőterek és a tengeri kikötők – funkcióit, hogy az Önvédelmi Erők (SDF) és a Japán Parti Őrség jobban tudjon reagálni állampolgárai védelmére és a bevetésre rendkívüli helyzetekben.

Miközben a létesítmények korszerűsítése a helyiek számára előnyös lehet – mivel lehetővé teszi a kereskedelmi […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/03/28/japan-haderofejlesztes-fejlesztes-kikoto-repuloter-hadsereg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre valószínűbb, hogy betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban

Az amerikai képviselőház egy Izraelnek és Ukrajnának szánt segélycsomag részeként szombaton elfogadta a TikTok betiltását …