2024. június 18., keddMa Levente napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2024.06.18. Levente Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Joe Biden Donald Trump elítéléséről: Senki nem áll törvények felett

Hirdetés

Joe Biden Donald Trump elítéléséről: Senki nem áll törvények felett

Mint megírtuk, Donald Trump az első amerikai exelnök, aki büntetőügyben került a vádlottak padjára. Üzleti nyilvántartásai 34 rendbeli meghamisításával vádolták az úgynevezett a hallgatásipénz-ügyben.

Az ügyész szerint így próbálta leplezni, hogy a 2016-os elnökválasztási kampány előtt pénzt fizetett egy felnőttfilmesnek, Stormy Danielsnek, akit 130 ezer dollárral próbáltak rávenni arra, hogy hallgassa el korábbi viszonyát a nős üzletemberrel.

Joe Biden szerint az elődjével szemben hozott esküdtszéki ítélet azt erősíti meg, hogy senki nem áll a törvények felett – adta hírül az MTI.

A hivatalban lévő államfő helyi idő szerint pénteken a Fehér Házban kommentálta a Donald Trump ellen hozott elmarasztaló esküdtszéki döntést. Hangsúlyozta, hogy egy szövetségi tagállam által indított perről van szó, nem szövetségi ügyről. Úgy vélekedett, hogy az esküdtek körültekintő döntést hoztak. Donald Trumpnak pedig lehetősége lesz a fellebbezésre, ahogy bármely amerikai állampolgárnak.

Hirdetés

Donald Trump pénteken New Yorkban újságírók előtt tartott beszédében fellebbezési szándékát hangoztatta. Megismételte, hogy a bírót súlyosan elfogultnak tartja, és úgy vélekedett, hogy az ügy rajta felül áll. Hozzátette, hajlandó bármit megtenni az „Egyesült Államok megmentése és alkotmányának megóvása érdekében”. Megfogalmazása szerint „elveszítjük az országunkat”.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/usa/feher_haz/2024/06/01/joe-biden-donald-trump-itelet-per/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kialakulóban a megegyezés, Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Ursula von der Leyen, a leköszönő Európai Bizottság elnöke várhatóan a posztján maradhat, az Európai …