2024. június 18., keddMa Levente napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2024.06.18. Levente Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Izrael újabb légicsapást mért Rafahra, 12 palesztin halt meg

Hirdetés

Izrael újabb légicsapást mért Rafahra, 12 palesztin halt meg

Az izraeli erők ellenőrzésük alá vonták a Gázai övezet és Egyiptom közötti határmenti ütközőzónát, így átvették az irányítást Gáza teljes szárazföldi határa felett – közölte a Reuters pénteken. 

Izrael az ütközőzóna elfoglalásával elvágta azt az útvonalat, amelyet a Hamász palesztin iszlamista fegyveres csoport használt, hogy fegyvereket szállítson Gázába.

A lapnak nyilatkozó gázai orvosok szerint 12 palesztin civil vesztette életét a harcokban, akik éppen egy holttestet próbáltak kiemelni a romok alól. Gáza várostól nyugatra, az al-Shati menekülttáborban is meghalt egy palesztin civil. 

Gáza középső és északi részén is összecsapások zajlottak, ahova korábban több százezer palesztin menekült át. Izrael a Rafahból jelentett haláleseteket nem kommentálta. Izrael annak ellenére folytatta a Rafah elleni támadásokat, hogy a Nemzetközi Bíróság, az ENSZ legfelsőbb bírósága felszólította a támadások leállítására.

Hirdetés

Mint <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/31/izrael-palesztin-konfliktus-rafah-halalos-aldozat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kialakulóban a megegyezés, Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Ursula von der Leyen, a leköszönő Európai Bizottság elnöke várhatóan a posztján maradhat, az Európai …