2024. május 19., vasárnapMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Izrael új átkelőhelyet nyitott a humanitárius segélyeknek

Hirdetés

Izrael új átkelőhelyet nyitott a humanitárius segélyeknek

A legtöbb humanitárius segély délen, Kerem Salomnál jut be a Gázai övezetbe. Az izraeli erők (IDF) hadműveletet kezdtek a Gázai övezet északi részén fekvő Dzsabaliában, mert információik szerint visszatértek oda a Hamász iszlamista terrorszervezet már egyszer felszámoltnak hitt egységei.

A légierő a szárazföldi csapatok bevonulása előtt mintegy harminc célpontot támadott a térségben. Az izraeli szárazföldi csapatok délen, az Egyiptomba vezető rafahi átkelő gázai oldalán folytatták hadműveletüket. Számos alagútlejáratot és rakétavetőt találtak és semmisítettek meg – adta hírül az MTI.

Az elmúlt egy napban az izraeli légierő összesen több mint százötven célpontot támadott az övezetben az IDF szóvivőjének közlése szerint. Rakétakilövő állásokat, fegyverraktárakat, katonai célra használt épületeket, megfigyelőállomásokat, alagutakat és egyéb terrorista infrastruktúrát támadtak.

Hirdetés

A Gázai övezet határa mentén fekvő Szderót városra négy rakétát indítottak el a palesztin fegyveresek az övezetből.

Emiatt a helyi önkormányzat bejelentette, hogy az emlékezés napjának ünnepségét a város zárt, védett helyiségében fogják megtartani, és később döntenek arról, hogy hétfőn megrendezik-e a gyászünnepséget a városi temetőben.

Izrael északi, libanoni határán is tovább folytatódtak a harcok vasárnap. Az IDF gyanús légi eszköz elfogását jelentette, amely Libanonból hatolt be az ország területe fölé. Lelövése nem okozott kárt sem emberéletben, sem anyagiakban. Vasárnap reggel légiriadó volt az ország legészakibb tengerparti városában, Nahariában, ami után az IDF Libanonból berepülő támadó drónokat azonosított.

Vasárnap délután a Hezbollah libanoni síita szervezethez közeli, Al-Akbar című újság Dél-Libanonban végrehajtott izraeli légicsapásokról számolt be. Előzőleg a Hezbollah közölte, hogy fegyveresei lőtték a vitatott hovatartozású libanoni–izraeli–szíriai határvidéket.  

A libanoni Ad-Diyar című lapnak úgy nyilatkozott a Hezbollah több tisztségvielője vasárnap, hogy szervezetük fokozatosan változtat harci […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/12/izraeli-palesztin-konfliktus-gazai-ovezet-haboru-humanitarius-segely/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Keleten vagy nyugaton vannak Magyarország szövetségesei?

A héten tartott közös konferenciát a Political Capital magyar és a GLOBSEC nemzetközi politikai think-tank …