2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Ismét kitört egy vulkán Izlandon

Hirdetés

Ismét kitört egy vulkán Izlandon

2023 decembere óta már az ötödik alkalommal tört ki az izlandi Reykjanes-félszigeten található vulkán – írja a Sky News. A félsziget mintegy 30 ezer embernek ad otthont.

A hatóságok korábban figyelmeztetést adtak ki a vulkáni tevékenység kiújulásának veszélyére, mivel a vizsgálatok szerint magma halmozódott fel a föld alatt.

A korábbi incidensek miatt többször kellett már evakuálni a környéket, valamint a kitörések megzavarták a távfűtést, és több ház is romba dőlt Grindavík halászvárosban. A további károk megelőzésére mesterséges gátakat építettek, hogy a lávát távol tartsák az infrastruktúrától.

Hirdetés

A kutatók arra figyelmeztettek, hogy a kitörések évtizedekig vagy akár évszázadokig újra és újra előfordulhatnak Reykjanesben.

Izland a bolygó egyik legaktívabb vulkanikus területe. A Reykjanes-félszigeten nem egyetlen központi vulkán található, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/29/izland-vulkan-vulkankitores-evakualas-reykjanes-felsziget/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megkezdődhetett egy „gyönyörű európai barátság” Manfred Weberék és Magyar Péterék között

Arról már korábban is beszámoltunk, hogy pénteken Budapestre érkezik Manfred Weber. Először Magyar Péter jelezte …