2024. május 20., hétfőMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Ismét ítéletidő csapott le Dubajra, járatokat töröltek

Hirdetés

Ismét ítéletidő csapott le Dubajra, járatokat töröltek

Az Emirates légitársaság csütörtökön közölte, hogy ismét késésekre és járattörlésekre kell számítani Dubajban az ítéletidő miatt. Az irodák és az iskolák is zárva tartanak a heves esőzések miatt, a hatóságok mindenki felszólítottak, hogy maradjanak otthon – írja a CNN.

A térségben készült videókon látható, hogy az utakat ezúttal is elárasztotta a nagy mennyiségű csapadék. Dubajban 12 óra alatt 20 milliméternyi eső hullott, ami több mint kétszerese annak, mint amennyi áprilisban vagy májusban szokott esni. 

Days after the United Arab Emirates witnessed severe flooding in April, heavy rain and thunderstorms hit Abu Dhabi and Dubai early on Thursday, #instadailyhttps://t.co/H2oHY3ri45

— Mr.India1991 (@ParkiSaikiran) May 2, 2024

Hirdetés

A CNN újságírója szerint a lakosok ezúttal felkészültebbnek tűntek. A hatóságok a városban vészhelyzeti értesítéseket küldtek a telefonokra, és felszólították a lakosokat, hogy maradjanak otthon. Az árvízveszélyes völgyekbe vezető utakat lezárták, és mindenkit arra kértek, hogy maradjanak távol a hegyvidéki, sivatagi és tengerparti területektől.

A tudósok az éghajlatváltozással hozták összefüggésbe az Egyesült Arab Emírségeket, Katart és Ománt két héttel ezelőtt sújtó rekordmennyiségű esőzést. A World Weather Attribution (WWA) nevű nemzetközi klímaszakértők csoportja szerint a hatalmas zivatarfelhőzóna a jóval távolabb lévő Jemenben is súlyos károkat okozott. A kutatók megállapították, hogy a globális felmelegedés és az urbanizáció az oka a szélsőséges időjárási jelenségnek.

Rainy days in Downtown Dubai is a rare treat.

The glistening streets and towering skyline create a breathtaking sight! ☔️#DubaiRain#Dubai #AbuDhabi <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/02/dubaj-egyesult-arab-emirsegek-iteletido-vihar-jarattorles-idojaras/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nagy bajban van az egyik utolsó retró kommunista állam

A Világbank április végén közzétett, „Reformok felgyorsítása a növekedés érdekében” című jelentése szerint Laosz reál …