2024. május 25., szombatMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
2024.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Írország bemondta: visszaküldik a menekülteket az Egyesült Királyságba

Hirdetés

Írország bemondta: visszaküldik a menekülteket az Egyesült Királyságba

Simon Harris ír kormányfő azt kérte, az új vészhelyzeti törvény javaslatát a jövő héten terjesszék a kabinet elé, miután aggodalmak merültek fel azzal kapcsolatban, hogy az Egyesült Királyság Ruanda-terve miatt máris beáramlott rengeteg menedékkérő az országba – írja a The Telegraph.

A kormányfő arra kérte az igazságügyi minisztert, hogy terjesszen elő olyan javaslatokat, amelyek lehetővé tennék az EU-tagállamokban nemzetközi védelemért folyamodóként azonosított, de hivatalosan nem befogadható menedékkérők visszatérését az Egyesült Királyságba.

A lépés célja az ír legfelsőbb bíróság múlt havi ítéletének hatályon kívül helyezése, amely kimondta: az ír kormány jogellenesen minősítette az Egyesült Királyságot olyan, biztonságos harmadik országnak, ahová a menedékkérőket vissza lehet küldeni. A legfelsőbb bíró két menedékkérő javára döntött, akik azzal érveltek, hogy a kijelölés jogellenes volt,

mivel az Egyesült Királyságba való visszaküldésük esetén fennállt volna a Ruandába való továbbutasítás veszélye. 

Hirdetés

Ez néhány nappal azután történt, hogy Micheal Martin miniszterelnök-helyettes azt mondta: a ruandai politika „hatással van Írországra”, mivel az emberek „félnek” az Egyesült Királyságban maradni.

A Sky News szintén megosztott egy videót arról, hogy milyen helyzet alakult ki Írországban a Ruanda-törvény miatt, megszólaltatva egy helyi lakost is. 

Erről döntött a brit parlament

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/04/28/migracio-irorszag-menekultvalsag-egyesult-kiralysag-ruanda-kormany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Új ópiumtermelő nagyhatalom született, és a világ semmit sem tehet

Hatalomátvételüket követően a tálibok ismét betiltották a máktermesztést az addig a világpiac fő exportőrének számító …