2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Hallgatásra ítélték Donald Trumpot, a házi Twittere azonban szárnyal a tőzsdén

Hirdetés

Hallgatásra ítélték Donald Trumpot, a házi Twittere azonban szárnyal a tőzsdén

Donald Trump kedden bírói hallgatási végzést kapott, amely megtiltja a republikánus elnökjelöltnek, hogy nyilvánosan kommentálja a tanúkat és a bírósági személyzetet az április 15-i – Stormy Daniels pornósztárnak fizetett hallgatási pénzről szóló – büntetőpere előtt – írja a Reuters.

Donald Trump 2024. március 24-én

Donald Trump 2024. március 24-én

Fotó: Marco Bello / Reuters

Juan Merchan bíró, New York állam legfelsőbb bíróságának elnöke helyt adott a manhattani kerületi ügyész, Alvin Bragg kérésének, aki Donald Trump korábbi amerikai elnök, most republikánus elnökjelölt ellen emel vádat.

Hirdetés

Kijelentései fenyegetőek, lázítóak és becsmérlőek voltak

– fogalmazott Merchan, utalva Trump néhány korábbi támadására tanúk, ügyészek és bírák ellen az elnökjelölt különböző jogi ügyeiben.

„Az ilyen lázító, bíróságon kívüli nyilatkozatok kétségtelenül azzal a kockázattal járnak, hogy akadályozzák a bíróság rendes igazgatását” – közölte a New York-i legfelsőbb bíróság elnöke.

Trumpnak 34 bűncselekménnyel kell szembenéznie üzleti nyilvántartások meghamisítása miatt, amelyekre azért volt szüksége az elnökjelöltnek, hogy elrejtse korábbi ügyvédje, Michael Cohen Stormy Daniels pornósztárnak fizetett 130 000 dolláros kifizetését, amivel a nő hallgatását kívánta megvásárolni egy – a 2016-os választások előtti – szexuális találkozóról. Trump tagadja, hogy találkozott volna a pornószínésznővel, akinek valódi neve Stephanie Clifford.

Az amerikai szavazóknak alapvető joguk, hogy meghallják az ország legmagasabb tisztségére pályázó vezető jelölt cenzúrázatlan hangját

– mondta Steven Cheung, Donald Trump kampányszóvivője, aki alkotmányellenesnek nevezte a tilalmi rendeletet. Trump ügyvédjei korábban azt mondták, hogy egy tilalmi végzés védtelenné tenné őt a politikai ellenfelek támadásaival szemben.

A kedden meghozott végzés megakadályozza, hogy Donald Trump beszéljen a tanúk büntetőügyben betöltött szerepéről, valamint azt is, hogy a republikánus elnökjelölt kommentálja a bírósági alkalmazottakat, az ügyészeket – kivéve magát Alvin Bragget – és családtagjaikat, amennyiben megjegyzései az ügybe való beavatkozást céloznák.

Juan Merchan bíró március 7-én úgy döntött, hogy az esküdtek névtelenek maradnak – kivéve Trumpot, ügyvédjeit, és ügyészeit –, miután az ügyészek kiemelték, hogy Trump nyilvánosan kigúnyolta az esküdteket.

A küszöbön álló hallgatásipénz-per egyike annak a négy büntetőügynek, amellyel Trumpnak szembesülnie kell a november 5-i amerikai választások előtt, azonban ez lehet az egyetlen, ami a választások előtt bíróság elé kerül. Donald Trump mindegyik ügyben ártatlannak vallotta magát, és politikai indíttatásúaknak nevezte azokat.

Egy másik, polgári csalási ügyben, amelyet Letitia James New York-i főügyész indított, egy másik állami bíró tavaly 15 000 dolláros bírságot szabott ki Trumpra, mert kétszer is megsértette a bírósági alkalmazottakkal kapcsolatos nyilvános kommentálás tilalmára vonatkozó tilalmi rendeletet.

Trumpnak állami büntetőjogi vádakkal kell szembenéznie Georgiában a Joe Bidennel szembeni 2020-as választási vereségének visszafordítására irányuló erőfeszítései miatt, Floridában szövetségi büntetőjogi vádakkal érzékeny kormányzati dokumentumok kezelése miatt, miután […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/usa/feher_haz/2024/03/27/donald-trump-egyesult-allamok-valasztas-vesztegetes-social-media/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Izrael ismét arra készül, hogy megtámadja Rafah városát

Folytatja készülődését az izraeli hadsereg a palesztin lakosságú Gázai övezet déli végén, az egyiptomi határnál …