2024. május 20., hétfőMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Folytatódik Donald Trump büntetőpere, két nőt is pénzzel hallgattathatott el 2016-ban

Hirdetés

Folytatódik Donald Trump büntetőpere, két nőt is pénzzel hallgattathatott el 2016-ban

2016 októberében Keith Davidson ügyvédnek „a legkönnyebb üzletet” ígérte Stormy Daniels felnőttfilmes színésznő menedzsere, amelyet valaha is kötött. Kedden a tanúk padján találta magát Donald Trump első büntetőperében, és hangosan felolvasta azokat a trágár szöveges üzeneteket, amelyek ehhez az alkuhoz vezettek. Az ügyészek 34 rendbeli üzleti feljegyzés meghamisításával vádolják Donald Trumpot – aki el is bóbiskolt a saját tárgyalásán, többször is –, amiért állítólag eltussolta a Stormy Daniels felnőttfilmsztárnak fizetett titkos pénzzel kapcsolatos bizonyítékokat.

A BBC szerint Davidson tanúvallomást tett arról, milyen szerepet játszott a kifizetés közvetítésében, amelynek célja az volt, hogy Daniels, korábbi ügyfele elhallgassa a Trumppal való állítólagos szexuális kapcsolatát. Az exelnök ártatlannak vallotta magát a vádakban, és tagadja, hogy lefeküdt volna Danielsszel. Ügyvédje, Michael Cohen a 2016-os választások előestéjén 130 ezer dollár kifizetését intézte a felnőttfilmesnek.

Juan Merchan bíró 9 ezer dolláros (csaknem 3,3 millió forint) bírságot szabott ki Trumpra a hallgatási kötelezettség többszöri megsértése miatt, és figyelmeztette őt a lehetséges börtönbüntetésre, majd az ügyészek egy olyan dokumentumot mutattak be, amelyből kiderült, hogyan valósult meg a Danielsnek történő kifizetés. 

Hirdetés

A kedden a bíróságon bemutatott szöveges üzenetekből kiderült, hogy a színfalak mögötti alkudozás Cohen és Davidson között a kifizetésről az Access Hollywood videó 2016. októberi megjelenése után elképesztő sebességbe kapcsolt.

A hírhedt 2006-os felvételen Trump dicsekedett azzal, hogy a nők nemi szervét beleegyezésük nélkül is megfoghatja, mert híres.

Az ügyészek azzal érveltek, hogy Trump kétségbeesetten próbálta eltemetni Daniels történetét a felvétel megjelenése után, mert egy újabb állítás egy felnőttfilmsztárral való szexuális kapcsolatról az elnöki pályázatát is meghiúsíthatta volna. Az ügyet választási beavatkozásnak minősítették. 

A „könnyű üzlet” mégsem volt olyan könnyű

Ahogy Davidson fogalmazott a National Enquirer szerkesztőjének, Dylan Howardnak küldött SMS-ben a kazetta megjelenése után, Daniels beszéde az utolsó szög a koporsóban… Trump tényleg elb*szta”.

Trump elb*szta. Lengessétek a fehér zászlót, vége van, emberek!

– írta vissza Howard. 

Davidson azt mondta, hogy először 2011-ben találkozott Danielsszel, de csak a 2016-os választások utolsó napjaiban kezdett el vele együtt dolgozni a hallgatási pénz kifizetésén. Azt is hozzátette, hogy Daniels menedzsere, Gina Rodriguez vonzotta őt, aki már egy olyan üzletről tárgyalt, amelynek értelmében az AMI, a National Enquirer kiadója megvásárolta volna Daniels történetének jogait.

A kiadóval kötött megállapodás végül meghiúsult.

Miután az AMI „mosta kezeit” és kihátrált az üzletből, a kiadó átadta azt Cohennek – vallotta Davidson. „Lényegében” – mondta – „Cohen lépett a helyükbe”. Rodriguez viszont nem akart Cohennel üzletelni, akivel Davidson szerint kellemetlen lehetett együtt […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/02/donald-trump-egyesult-allamok-stormy-daniels-targyalas-hallgatasi-penz-vallomas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nagy bajban van az egyik utolsó retró kommunista állam

A Világbank április végén közzétett, „Reformok felgyorsítása a növekedés érdekében” című jelentése szerint Laosz reál …