2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Ferenc pápa egészségügyi állapota ellenére celebrált szentmisét húsvétvasárnap

Hirdetés

Ferenc pápa egészségügyi állapota ellenére celebrált szentmisét húsvétvasárnap

Ferenc pápa az egészségügyi állapota ellenére húsvétvasárnapi szentmisét celebrált a holland virágokkal borított vatikáni Szent Péter téren hívek tízezreinek, hogy együtt ünnepeljék az Úr feltámadását.

A 87 éves Ferenc pápa alig néhány órával a 2 és fél órás éjszakai húsvéti virrasztás után jó formában jelent meg a liturgián az NPR beszámolója szerint.

A szél végig erősen fújt, és a mise kezdetén felborított egy nagy méretű, oltárra helyezett ikont néhány méterre a pápától.

Hirdetés

A szentmisét megelőzi a pápa urbi et orbi (a városhoz és a világhoz) áldása, amely egy az emberiséget fenyegető összes veszélyt összegző, hosszú beszéd.

Az elmúlt hetekben Ferenc általában kerülte a hosszú beszédeket, hogy ne terhelje meg a légzését. A múlt héten a virágvasárnapi szentbeszédét is lemondta, és az utolsó pillanatban úgy döntött, hogy távol marad a nagypénteki körmenettől is.

A Vatikán rövid indoklásában az állt, hogy a pápa a döntést „egészségének megőrzése” érdekében hozta meg.

A pápa, mivel […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/03/31/ferenc-papa-husvetvasarnap-szentmise-vatikan-szent-peter-ter-urbi-et-orbi-roma-beszed/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt Frank Field, volt munkáspárti miniszter

Életének 82. évében, elhunyt Frank Field, az Egyesült Királyság parlamentjének tagja, volt munkáspárti miniszter és …