2023. június 8., csütörtökMa Medárd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
2023.06.08. Medárd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Feladta magát a korrupcióért elítélt volt román pénzügyminiszter

Hirdetés

Feladta magát a korrupcióért elítélt volt román pénzügyminiszter

A román legfelsőbb bíróság korrupcióért ítélte hat év börtönbüntetésre a volt román pénzügyminisztert – közölte szerdán a stirileprotv.ro román hírportál olasz közléseket idézve.

Az olasz lapok szerint Valcov, akit egy korábbi tisztségében, Slatina város polgármestereként 2010 és 2013 között elkövetett pénzmosásban és befolyással való üzérkedésben találtak vétkesnek a „festmények aktája” néven emlegetett perben, a Nápolyhoz közeli Portici város rendőrőrsén adta fel magát.

A vádirat szerint 

A POLITIKUS MINTEGY KÉTMILLIÓ EURÓ KENŐPÉNZT FOGADOTT EL EGY ÜZLETEMBERTŐL ELŐNYÖS ÖNKORMÁNYZATI SZERZŐDÉSEKÉRT CSERÉBE.

Hirdetés

Emellett tízszázalékos részesedést kért és kapott egy másik üzletembertől, cserébe azért, hogy annak cége időben és hiánytalanul megkapja a leszerződött és elvégzett munkálatok ellenértékét a városházától.

A nyolc éve indult

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/05/24/darius-valcov-volt-roman-penzugyminiszter-romania-korrupcio-olaszorszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Váratlan fordulat: most dőlhet el a háború

A Kreml közleményéből kiderült, hogy az energetikai, kereskedelmi és turisztikai együttműködés volt a fő beszédtéma …