2024. április 23., keddMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2024.04.23. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Erőszakkal távolította el a svéd rendőrség Greta Thunberget

Hirdetés

Erőszakkal távolította el a svéd rendőrség Greta Thunberget

A svéd rendőrség erőszakkal távolította el Greta Thunberget és más klímaaktivistákat, miután második napja blokkolták a svéd parlament bejáratát – írta a The Guardian.

Greta Thunberg március 11-én, hétfőn csatlakozott a svéd parlamentet blokkoló klímatüntetéshez: az aktivista azzal vádolta Svédországot, hogy „nagyon jó a greenwashingban”, ezért mintegy ötven másik aktivistával együtt tüntetést szervezett hazája parlamentjének főbejárata elé. Az aktivisták hétfő délután távoztak, de kedd reggel ismét visszatértek, hogy tiltakozzanak.

Az aktivisták – akik elmondása szerint aggódó, nagyrészt fiatal egyének csoportjaként működtek, nem pedig egy adott szervezetet képviseltek – hétfő reggel Stockholmban a svéd kormányzati épületek főbejárata előtt ültek, hogy megpróbálják megakadályozni a politikusok munkába állását. Az akcióra a svéd kormány számára nagy téttel bíró napon került sor: Ulf Kristersson svéd miniszterelnök és számos kulcsfigura Brüsszelben vett részt a hivatalos zászlófelvonási ceremónián a NATO székháza előtt, miután Svédország a múlt héten NATO-taggá vált.

Hirdetés

„Svédország sajnos nem egyedülálló abban, hogy teljesen figyelmen kívül hagyja a klímaválságot, egyáltalán nem kezeli vészhelyzetként – mondta a 21 éves klímaaktivista. – De aktívan próbálnak zöldre mosni, megtéveszteni és hazudni annak érdekében, hogy úgy tűnjön, eleget tesznek, és hogy jó irányba haladnak, miközben valójában éppen az ellenkezője történik”.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/03/12/greta-thunberg-svedorszag-greenwashing-tuntetes-klimaaktivistak-rendorseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kövér László: Brüsszeli diktatúra helyett szuverén nemzeti államokra van szüksége az EU-nak

Az európai nemzeti parlamentek közötti együttműködés legmagasabb fórumának számító, évente egyszer megrendezett eseményen 39 tagállami …