2024. június 18., keddMa Levente napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2024.06.18. Levente Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Ennyi palesztint ölhetett meg eddig az izraeli hadsereg

Hirdetés

Ennyi palesztint ölhetett meg eddig az izraeli hadsereg

Az ENSZ a Hamász által ellenőrzött gázai Egészségügyi Minisztérium (MOH) által közölt általános számadatokról áttért egy olyan számlálásra, amely csak az azonosított személyeket tartalmazza. Egyesek ezt bizonyítéknak tekintették arra, hogy a MOH által közölt számok valótlanok. A valóságban a háború elhúzódásával a számlálás elkerülhetetlenül egyre kevésbé megbízhatóvá vált.

Az azonosítható halottak listája – amely a háborúban elveszett életek alsó becslését jelzi −

legalább 25 ezer körül van, akik közül körülbelül 14 ezer fő nő, gyermek vagy idős ember.

Hirdetés

Mike Spagat, a Royal Holloway Egyetem munkatársa és az Every Casualty Counts nevű szervezet által készített, március 30-ig bekövetkezett haláleseteket tartalmazó lista elemzése szerint a 21 703-as szám 84 százaléka valósnak tűnt, érvényes azonosítóval. 

Más szóval, bár a megnevezett listán nem minden bejegyzés teljes, a The Economist szerint jó okuk van feltételezni, hogy a listán szereplők halottak. Ez azt jelentené, hogy április 30-ig legalább 24 686 palesztin halt meg a háború alatt − akik közül legalább 13 816 nő, gyermek vagy idős ember volt.

Ez a MOH által közölt szám 70 százalékának felel meg, azonban még Izrael is jelezte, hogy a halálos áldozatok száma magasabb is lehet annál, mint amit a MOH listája mutat. Az izraeli […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/26/terror-izraelben-gazai-ovezet-halalosaldozatok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kialakulóban a megegyezés, Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Ursula von der Leyen, a leköszönő Európai Bizottság elnöke várhatóan a posztján maradhat, az Európai …