2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Elutasították Alekszej Navalnij édesanyjának a keresetét

Hirdetés

Elutasították Alekszej Navalnij édesanyjának a keresetét

Julija Navalnaja csütörtökön posztolt az X-re, melyben leírta, hogy lezajlott a tárgyalás Labitnangiban azzal a perrel kapcsolatban, melyet Alekszej Navalnij édesanyja indított a börtön ellen a nem megfelelő orvosi ellátás miatt.

Mint Navalnaja írja, a bíróság elutasította a keresetet.Ennek egyetlen oka az volt, hogy a tárgyaláson kellett volna benyújtaniuk a dokumentumokat és videót a február 16-án történtekről.

Сегодня в Лабытнанги был суд по иску мамы Алексея к колонии о ненадлежащей оказании медицинской помощи. Суд это дело прекратил. Причина одна – на суде они должны были предоставить документы и видео о том, что происходило 16-го февраля

— Yulia Navalnaya (@yulia_navalnaya) March 21, 2024

Hirdetés

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, február 16-án meghalt a fogva tartott Alekszej Navalnij, Vlagyimir Putyin orosz elnök legnagyobb politikai ellenfele. Az első híresztelések szerint vérrög okozhatta a halálát, de mivel sem a rokonokat nem engedték be megnézni a holttestet, és nem is adták ki a hozzátartozóknak még legalább egy jó ideig, így sokakban felmerült a gyanú, hogy a politikus halála esetleg nem volt véletlen.

nyugati világ legnagyobb része és a magyar ellenzék is egyértelműen Putyint tette felelőssé Navalnij halála ügyében, a Kreml-verzió pedig ez volt: „Az orosz börtönhatóságok azt állították, hogy Navalnij pénteken »rosszul érezte magát«, miután kiment a szabadba a szibériai büntetőtelepen, és összeesett.” 

Alekszej Navalnij 2011-től csaknem tíz éven át Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik legnagyobb ellenfelének számított, majd 2020-ban egy mérgezés után kómába esett. 2021 januárjában tért vissza Oroszországba, ahol azonnal letartóztatták. Ezután különböző módszerekkel kínozták a börtönben, majd decemberben egy szibériai börtönbe hurcolták, és napokig senki sem tudott róla semmit.

Navalnij azért akart visszatérni Oroszországba, hogy megmutassa, nem hagyja magát megfélemlíteni még egy sikertelen merényletkísérlet után sem, és hogy tovább folytassa addigi tevékenységét, ugyanakkor szabadlábon erre már soha többé nem volt lehetősége.

2023-ban állították bíróság elé újra és 19 évi fegyházbüntetésre ítélték. A tárgyalást Moszkvától több mint kétszáz kilométerre tartották, abban a melekhovói büntetés-végrehajtási intézetben, ahol a rá korábban kiszabott kilencéves szabadságvesztését töltötte. Halálával egy új korszak kezdődött az orosz történelemben, hiszen az ország elvesztette eddigi legerősebb ellenzéki figuráját, aki még a börtönből is képes volt szembeszállni a Kremllel.

Navalnaja folytatja férje ügyét

Julija Navalnaja röviddel férje halála után bejelentette, hogy folytatja Alekszej Navalnij küldetését Putyin rendszerének megdöntésére.

Minden jel szerint a belorusz Szvjatlana Cihanouszkaja nyomdokaiba lép majd, aki férje bebörtönzése után minden tapasztalat híján vállalta az ellenzéki politikus szerepét, és Aljakszandr Lukasenka elnök esküdt ellensége lett. Ezt Minszkben az alkotmányos rend megdöntése kísérletének minősítették, és Cihanouszkaját távollétében <a href="https://dex.hu/x.php?id=index_kulfold_cikklink&url=https%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2F2023%2F03%2F06%2Fbelarusz-szvatlana-cihanouszkaja-itelet-bortonbuntetes%2F" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/03/21/julija-navalnaja-alekszej-navalnij-oroszorszag-valgyimir-putyin.per-kereset-targyalas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Izrael ismét arra készül, hogy megtámadja Rafah városát

Folytatja készülődését az izraeli hadsereg a palesztin lakosságú Gázai övezet déli végén, az egyiptomi határnál …