2024. június 18., keddMa Levente napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2024.06.18. Levente Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Egymilliárd eurós támogatást hagyott jóvá az Európai Bizottság, Magyarország is kap belőle

Hirdetés

Egymilliárd eurós támogatást hagyott jóvá az Európai Bizottság, Magyarország is kap belőle

Az Európai Bizottság kedden jóváhagyta, hogy hat tagállam, köztük Magyarország legfeljebb egymilliárd euróval támogassa az egészségügyi ágazatban megvalósítani tervezett első közös európai érdeket szolgáló projektet, mely a kutatást, az innovációt és az egészségügyi termékek első ipari bevezetését, valamint a gyógyszerek innovatív gyártási folyamatait támogatja majd – írja az MTI.

A brüsszeli közlemény szerint a közös európai érdeket szolgáló projekt (Important Project of Common European Interest, IPCEI) nagyban hozzá fog járulni az európai egészségügyi unió célkitűzéseinek megvalósításához, mivel egyrészt innovatív megoldásokat dolgoz ki olyan betegségekkel kapcsolatban, amelyeket jelenleg nem lehet még kielégítő módon megelőzni vagy kezelni, másrészt pedig javítja az unió újonnan megjelenő egészségügyi veszélyekkel szembeni felkészültségét.

Az IPCEI Med4Cure elnevezésű projektet hat tagállam, Belgium, Franciaország, Magyarország, Olaszország, Szlovákia és Spanyolország jelentette be közösen.

Hirdetés

A tagállamok akár egymilliárd eurónyi támogatást nyújthatnak a saját költségvetésükből, és ez várhatóan további 5,9 milliárd eurónyi magánberuházást fog mozgósítani. A projekt keretében 13, egy vagy több tagállamban tevékenységet folytató […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/28/europai-unio-egeszsegugy-allami-tamogatas-europai-bizottsag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kialakulóban a megegyezés, Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Ursula von der Leyen, a leköszönő Európai Bizottság elnöke várhatóan a posztján maradhat, az Európai …