2024. június 18., keddMa Levente napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2024.06.18. Levente Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Egy héten belül megkezdi a tárgyalásokat a tűzszünetről Izrael és a Hamász

Hirdetés

Egy héten belül megkezdi a tárgyalásokat a tűzszünetről Izrael és a Hamász

A tisztviselők szerint a hétvégén Párizsban előzetes megbeszéléseket folytatott David Barnea, az izraeli külföldi hírszerző ügynökség, a Moszad igazgatója, William J. Burns, a CIA igazgatója és a katari miniszterelnök, Mohammed bin Abdulrahman Al Thani sejk, aki az egyik vezető közvetítő Izrael és a Hamász között. A tisztviselők az ügy érzékenysége miatt névtelenséget kértek − írja a The New York Times

Katar, az Egyesült Államok és Egyiptom hónapok óta próbálja rávenni Izraelt és a Hamászt, hogy fogadják el a fegyverszünetet és a fogolycserét, ami segíthetne lezárni a hét hónapja tartó háborút.

A korábbi tárgyalások azonban többször is megszakadtak. A Hamász állandó tűzszünetet akar, amely lehetővé tenné számára, hogy továbbra is ő irányítsa Gázát, míg Izrael azt szeretné, ha a tűzszünet után folytatódhatnának a harcok − hogy kiiktathassa a Hamászt a hatalomból. A másik fő vitapont a legutóbbi fordulóban az volt, hogy miként lehet átmenetet biztosítani a háromfázisú megállapodás különböző szakaszai között.

Hirdetés

A tárgyalásokban az egyiptomi és katari tisztviselők közvetlenül a Hamász küldötteivel tárgyaltak, akik nem találkoznak személyesen izraeli vagy amerikai „kollégáikkal”. A legutóbbi tárgyalási fordulót, amelyet Kairóban tartottak, Egyiptom vezette, bár katari tisztviselők is jelen voltak.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/26/terror-izraelben-izrael-hamasz-tuzszunet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kialakulóban a megegyezés, Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Ursula von der Leyen, a leköszönő Európai Bizottság elnöke várhatóan a posztján maradhat, az Európai …