2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Donald Trump 175 millió dolláros óvadékot helyezett letétbe a New York-i csalási ügyben

Hirdetés

Donald Trump 175 millió dolláros óvadékot helyezett letétbe a New York-i csalási ügyben

Donald Trump volt amerikai elnök 175 millió dolláros (több mint 64 milliárd forintnyi) óvadékot helyezett letétbe New York-i polgári peres csalási ügyében, ezzel elhárította az állam által elrendelt vagyonelkobzást. Februárban megállapították, hogy csalárd módon felduzzasztotta az ingatlanok értékét, és 464 millió dollár büntetés megfizetésére kötelezték.

Az óvadék letétele azt jelenti, hogy a New York-i főügyész nem tudja végrehajtani a büntetést bankszámlák befagyasztásával vagy vagyonelkobzással, amíg a fellebbezését meg nem tárgyalják – írta meg a BBC.

A REPUBLIKÁNUS politikus TAGADJA A VÉTKEKET, ÉS AZT ÁLLÍTJA, HOGY AZ ÜGY POLITIKAI GYILKOSSÁG.

Hirdetés

Trumpot eredetileg a teljes büntetés összegének megfelelő óvadék letételére kötelezték, de azt a múlt héten 175 millió dollárra csökkentették, miután ügyvédei szerint „lehetetlen” ekkora összegű óvadékot biztosítani.

Ha a fellebbviteli testület három bírája ellene dönt, akkor elő kell teremtenie a teljes 464 millió dollárt, vagy meg kell kockáztatnia mesés ingatlanbirodalmának szétverését. Trump egyelőre megmenekült attól a megaláztatástól, hogy ingatlanvagyonát, például a manhattani Trump-tornyot és a floridai Mar-a-Lago nevű birtokot elvegyék tőle.

Egy nyilatkozatban ügyvédje, Alina Habba azt mondta:

Ahogy ígértük, Trump elnök letette az óvadékot. Alig várja, hogy a fellebbezés során igazat adjon jogainak, és megdöntse ezt az igazságtalan ítéletet.

A Trump elleni csalási ügyet Letitia James New York-i főállamügyész, egy demokrata képviselő indította 2022-ben.

Pénzügyi válságba kerülhet Trump

Arthur Engoron bíró, aki szintén demokrata, nagyjából James érvelése mellé állt, miszerint Trumpnak komoly árat kell fizetnie, mert csalárd módon hamisan adta meg a vagyonának értékét annak érdekében, hogy éveken keresztül kedvezőbb hitelekhez és kamatlábakhoz jusson.

Trump azzal érvelt, hogy az ügynek nincsenek áldozatai, mert a bankok kamatostul kapták vissza a pénzt, és egyetlen pénzintézet sem perelte be őt a vagyonának eltúlzott becslése miatt.

Engoron bíró emellett három évre eltiltotta Trumpot egy New York-i vállalkozás vezetésétől. Ugyanebben az időszakban eltiltották attól is, hogy New York-i pénzintézetektől kölcsönt kapjon.

A döntés komoly pénzügyi válsághelyzetbe hozta az amerikai elnökjelöltet, aki vallomásokban és a közösségi médiában azt állította, hogy 400 vagy 500 millió dollár készpénzzel rendelkezik.

A Forbes magazin jelenleg 5,7 milliárd dollárra becsüli nettó vagyonát – ez az összeg azután ugrott meg, hogy a múlt héten a Truth Social nevű közösségi médiaplatform anyavállalata

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/04/02/donald-trump-csalas-birosag-ugyaszseg-ovadek-egyesult-allamok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt Frank Field, volt munkáspárti miniszter

Életének 82. évében, elhunyt Frank Field, az Egyesült Királyság parlamentjének tagja, volt munkáspárti miniszter és …