2024. február 25., vasárnapMa Géza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2024.02.25. Géza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Demkó Attila szerint sokan forralnak bosszút Prigozsin haláláért

Hirdetés

Demkó Attila szerint sokan forralnak bosszút Prigozsin haláláért

Jevgenyij Prigozsin haláláról beszélgettek a műsorvezetők a Balázsék című rádióműsor csütörtök reggeli adásában. Sebestyén Balázs szerint „nyilván mindenki Putyinra mutogat”, de rendkívül érdekes, ki állhat a merénylet mögött. Az adásban szó esett arról, hogy a Wagner-vezető haláláról több elmélet is kering. Ezek között említették Putyin bosszúját, a Putyin-ellenes és a külföldi erőket is.

Arról, hogy mi történhetett pontosan, arról Demkó Attilát, a Matthias Corvinus Collegium (MCC) geopolitikai műhelyének vezetőjét kérdezték. 

A szakértő elmondta, hogy nem lepte meg Prigozsin halálának a híre. Már a Putyin ellen puccskísérlete után úgy látta, hogy Wagner-vezető élettartama megrövidült. 

Putyin nem hagyja az ilyeneket 

Hirdetés

– fogalmazott. 

Hozzátette, hogy Prigozsin különféle szerződéskötések miatt ment vissza Moszkvába. Ezt már nem az első alkalommal tette, így nem tartotta be a korábban Putyinnal kötött egyezményét.

Mint mondta, a Wagner-vezérnek komoly önbizalom-problémái voltak, ezért is térhetett vissza az orosz fővárosba. „Túl erős volt az önbizalma, hitt abban, hogy az orosz emberek támogatják.” Emellett a politikai ambíciói is életveszélyesek voltak Putyinnal szemben. 

Sokan lesznek, akik bosszút akarnak

Demkó Attila szerint a Wagner zsoldoscsoportban biztosan van egy erős ideológiai mag, akik közel álltak […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/08/24/jevgenyij-prigozsin-halal-wagner-zsoldos-vezeto-demko-attila-mcc-/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 gyerek meghalt, börtönbe kerül a köhögés elleni szirupot gyártó cég vezetője

Két év börtönbüntetést kaptak, és 1 milliárd indonéz rúpia (63 056 dollár; 51 786 font) …