2024. május 30., csütörtökMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
2024.05.30. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / David Pressman a kormány békejavaslatát bírálta

Hirdetés

David Pressman a kormány békejavaslatát bírálta

David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete szerdán X-oldalán megosztott videójában azt mondta: Magyarország nyíltan arra kéri az Egyesült Államokat és más szövetségeseket, hogy állítsák le Ukrajna katonai támogatását annak érdekében, hogy azonnal tűzszünetet és béketárgyalásokat kényszerítsenek ki.

Közölte azt is, hogy az Egyesült Államok is békét akar, szeretnék, hogy ez a háború véget érjen. Azonban szerinte a magyar javaslat nem állja meg a helyét a valóságban.

Tényleg azt hiszi Magyarország, hogy ha partnereink és szövetségesink nem nyújtanak a továbbiakban katonai támogatást Ukrajnának, miközben az a saját területén harcol a puszta túlélésért, akkor Oroszország tárgyalóasztalhoz ül? Vagy azt tenné, amit már máshol is tett, hogy még nagyobb területre tegye rá a kezét, még több tulajdont zsákmányoljon, még nagyobb mértékben fossza meg az ország népét a szabadságtól, és még több gyermeket raboljon el? 

– tette fel a kérdést az amerikai nagykövet. 

Hirdetés

Úgy véli, a magyar politika arra az illúzióra épít, hogy Ukrajna lefegyverzése megállítja Putyint. A történelem azonban azt mutatja – tette hozzá –, hogy ennek épp az ellenkezője történne. Szerinte ez nem békejavaslat, hanem kapituláció.

„Ez a hozzáállás távol áll a Transzatlanti Szövetségtől, amely szövetség szilárdan állt a szovjet birodalommal szemben, és sértetlenül, megerősödve emelkedett ki a küzdelemből, mialatt a Szovjetunió összeomlott” – fogalmazott David Pressman. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/04/24/david-pressman-egyesult-allamok-orosz-ukran-konfliktus-magyar-kormany-bekejavaslat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb milliárdos merülne le a Titanic roncsaihoz

Larry Connor ohiói iparmágnás és kalandor, valamint Patrick Lahey mélytengeri felfedező, a Triton Submarines társalapítója …