2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Brit szakértő: az európai csapatok kénytelenek lesznek Ukrajnába menni

Hirdetés

Brit szakértő: az európai csapatok kénytelenek lesznek Ukrajnába menni

Az európai csapatok egy ponton kénytelenek lesznek részt venni az ukrajnai harcokban, mondta Glen Grant nyugalmazott brit ezredes egy interjúban az ukrán Espresso tévécsatornának az Unian ukrán hírügynökség szerint.

A volt katona úgy véli, a nyugati nagyhatalmak túl sokáig húzták az időt, és próbálták „békeidős módszerekkel” megoldani a háborús problémát, de most látják, hogy ezek nem váltak be.

Amit eddig tettek, az nem volt elég hatással Oroszországra, és hogy megállítsák a háborút, valamint nem tette lehetővé Ukrajna számára, hogy visszaszorítsák a megszállókat 

– fogalmazott a katonai szakértő, majd hozzátette: az európai csapatok egy-két éven belül csatlakozhatnak az ukrán erőkhöz.

Hirdetés

Glen Grant egy korábbi, pár hónapja adott interjújában is úgy nyilatkozott, hogy a helyzet kritikussá válhat Ukrajnában. Az elemző hangsúlyozta, hogy Oroszország készen áll az elfoglalt területek annektálására, illetve hadserege kihasználja számbeli fölényét, és tanult a múltban elkövetett katonai hibáiból. Mindeközben Volodimir Zelenszkij csak óvatosan tud újabb mozgósítási hullámot elrendelni – mondta. 

Csapatok Ukrajnába küldése

Mint arról korábban beszámoltunk, a NATO-csapatok ukrán területen való állomásoztatásáról szóló vitát Emmanuel Macron francia elnök kezdeményezte, aki februárban elismerte, hogy javasolta a nyugati országoknak, hogy küldjenek csapatokat Ukrajnába.

Ám az európai NATO-tagállamok többsége szélsebesen elhatárolódott az eszkalációt jelentő ötlettől,

a szervezet főtitkára, Jens Stoltenberg […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/06/01/haboru-oroszorszag-ukrajna-europai-csapatok-ukrajnaban-glen-grant-brit-ezredes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ferenc pápa a mesterséges intelligenciáról egyeztetett a világ vezetőivel

A katolikus vezető helikopteren érkezett, majd amikor kiszállt „Még megvagyok, és látom, te is!” kiálltással …