2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Az EU elítélte az izraeli légicsapást, amelyben segélymunkások is életüket vesztették

Hirdetés

Az EU elítélte az izraeli légicsapást, amelyben segélymunkások is életüket vesztették

„Elítélem a támadást, és az incidens kivizsgálását sürgetem. A civilek és a humanitárius dolgozók védelmére felszólító követelések ellenére újabb ártatlan áldozatokkal kell számolnunk” – írta Borrell az X-en közétett bejegyzésében.

Hadja Lahbib belga külügyminiszter az X-en azt írta: „A humanitárius dolgozók létfontosságú munkát végeznek, és ugyanúgy meg kell őket védeni, mint a civileket.” Lahbib felhívta a figyelmet, hogy a segélymunkások közül „túl sokan a gázai konfliktus áldozatai”.

A háborúban is vannak szabályok. Ezeket minden félnek tiszteletben kell tartania. Az ilyen cselekmények elfogadhatatlanok

Hirdetés

– tette hozzá. 

Médiajelentések szerint a hétfő esti légitámadás Deir al-Balah-tól délre ért egy járművet, és több külföldi, köztük Lengyelországból, Ausztráliából és Nagy-Britanniából érkezett segélymunkás, valamint a jármű palesztin sofőrje volt az áldozatok között.

A WCK honlapján azt írta, hogy a Gázába humanitárius élelmiszer-szállítmányt eljuttató segélycsapatának hét tagja halt meg az izraeli hadsereg (IDF) támadásában. A szervezet a Ciprusról Gázába indult segélyszállítmányok eljuttatásában és szétosztásában vett részt.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/04/02/josep-borrell-europai-unio-izraeli-legitamadas-gaza-terror-izraelben/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt Frank Field, volt munkáspárti miniszter

Életének 82. évében, elhunyt Frank Field, az Egyesült Királyság parlamentjének tagja, volt munkáspárti miniszter és …