2024. április 13., szombatMa Ida napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.13. Ida Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Az emberi aljasság csimborasszója: megölték minden idők legnagyobb anakondáját

Hirdetés

Az emberi aljasság csimborasszója: megölték minden idők legnagyobb anakondáját

A hatalmas óriáskígyót, amely 7 méter 90 centi hosszúságú és 200 kiló súlyú volt, Mato Grosso do Sul tartomány Bonito nevű régiójában találták meg március elején, a Formoso nevű folyóban. Annak idején bejárta a világsajtót az a gyönyörű videó, amit a holland természettudós, Freek Vonk készített a víz alatt a páratlan méretű és szépségű hüllőről. 

A nőstény óriáskígyót el is keresztelték, az Ana Julia nevet kapta, sajnos azonban nem sokáig örülhettek a tudományos világban a ritka felfedezésnek, ugyanis a napokban megtalálták az anakonda tetemét egy folyóparton. A holland professzor megrázó posztot közölt Ana Julia elpusztításáról.

„Szívemben mély fájdalommal tudatom, hogy a gyönyörű, hatalmas anakondát, amellyel magam is együtt úsztam, a napokban holtan találták. Több helyről is hallottam, hogy orvvadászok lőtték agyon, jóllehet egyelőre nem sikerült kideríteni elpusztulása okát. Annyira szomorú vagyok, ugyanakkor dühös is. Micsoda beteg lelkületű emberek lehettek azok, akik megölték ezt a csodálatos teremtményt? Amely élete virágában volt, és még megannyi utódot hozhatott volna a világra. Ilyen hatalmas anakondából nem sok lehet a világon, éppen ezért mérhetetlen kárt okozott az, aki meggyilkolta Ana Juliát. Óriási csapás ez az Amazonas-medence biodiverzitására.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/03/28/anakonda-ana-julia-orvvadaszok-brazilia-amazonas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Washington folyamatosan végzi az előkészületeket egy Izrael elleni iráni támadás miatt

Yoav Gallant izraeli védelmi miniszter és Erik Kurilla, az Egyesült Államok Központi Parancsnokságának parancsnoka az …