2024. április 21., vasárnapMa Konrád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.04.21. Konrád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Amikor India és Japán összefog Kína ellen

Hirdetés

Amikor India és Japán összefog Kína ellen

Az indiai hadsereg és a japán szárazföldi önvédelmi erők ötödik közös gyakorlata egy hónapig tart, és március második hetében ér véget. Az Indiában és Japánban felváltva tartott gyakorlat jól tükrözi a két ország közötti megerősített kétoldalú biztonsági és stratégiai együttműködést és a geopolitikai összefüggéseket.

Az indiai védelmi minisztérium sajtóközleménye szerint a gyakorlat célja a katonai együttműködés előmozdítása, valamint „az Egyesült Nemzetek Alapokmányának VII. fejezete szerinti, félvárosi környezetben végrehajtandó közös műveletek együttes képességének fokozása”. Az ENSZ Alapokmány VII. fejezete a béke fenntartásával, a béke megsértésével és az agresszióval kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.

Az indo-csendes-óceáni kontextusban számos kérdés merül fel, többek között Kína harcias magatartása, esetleges katonai erő alkalmazása India ellen, valamint a Dél- és Kelet-kínai-tengeren, melyben Japán és az ASEAN országok is érintettek, nem is beszélve az Észak-Korea jelentette fenyegetésről.

Hirdetés

Az első Dharma Guardian gyakorlatot 2018 novemberében tartották az északkelet-indiai Mizoramban, Vairengte-ben. Bár az általános cél a két haderő közötti interoperabilitás fejlesztése tekintetében ugyanaz maradt, az elmúlt években a gyakorlat összetettebbé vált, és hozzájárult az indiai és a japán hadsereg személyi állománya közötti kapcsolatok kiépítéséhez, valamint egymás katonai gyakorlatának és kultúrájának megbecsüléséhez és tiszteletéhez. Ha a két ország bármilyen közös műveletben kíván részt venni az Indo-csendes-óceáni térségben, akkor a fenti tényezőknek jelentős szerep juthat.

A Dharma Guardian révén kialakuló személyes kapcsolatok mindkét ország hosszú távú érdekeit szolgálják. Fontos, hogy mindkét fél hű képet alkosson a két ország hivatalos politikai és stratégiai dokumentumaiban megfogalmazott fenyegetésekről, ami lényegében javítani fogja az India és Japán közötti védelmi együttműködés általános hangnemét és irányultságát, ezáltal hozzájárulva az általános kétoldalú partnerség további erősítéséhez. Az esemény a regionális biztonság és stabilitás előmozdítása felé tett jelentős lépést hangsúlyozza a két ország magas rangú katonai tisztviselőinek jelenlétével.

A japán-indiai biztonsági partnerség évről évre erősödik.

Ez abból is látható, hogy a két ország politikai vezetése milyen katonai kötelezettségvállalásokat tett, és stratégiai párbeszédek előtt nyitott teret. Míg a Dharma Guardian az indiai és a japán szárazföldi erőket egyesíti, a JIMEX egy tengeri gyakorlat, amelyben 2012 óta a két haditengerészet vesz részt. A légierő területén folytatott katonai együttműködés fokozásának jeleként India és Japán 2023 januárjától létrehozta a „Veer Guardian-2023” elnevezésű gyakorlatot az indiai légierő és a japán légi önvédelmi erők részvételével.

A Japán Szárazföldi Önvédelmi Erők (JGSDF) és az Indiai Hadsereg közös hadgyakorlatot hajt végre a japán Shiga prefektúrában található Takeshima városában, az Aibano Manever Area területén, 2023. február 28-án

A Japán Szárazföldi Önvédelmi Erők (JGSDF) és az Indiai Hadsereg közös hadgyakorlatot hajt végre a japán Shiga prefektúrában található Takeshima városában, az Aibano Manever Area területén, 2023. február 28-án

Fotó: David Mareuil / Anadolu / Getty Images […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/03/13/india-kina-japan-hadero-fejlesztes-hadgyakorlat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre valószínűbb, hogy betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban

Az amerikai képviselőház egy Izraelnek és Ukrajnának szánt segélycsomag részeként szombaton elfogadta a TikTok betiltását …