2024. április 21., vasárnapMa Konrád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.04.21. Konrád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A Netflix új sikersorozata mögött egy döbbenetes bűntény áll: most született halálos ítélet

Hirdetés

A Netflix új sikersorozata mögött egy döbbenetes bűntény áll: most született halálos ítélet

Március 21-én rajtolt el a streamingcsatornán Liu Ce-hszin kultikus, magyarul is megjelent könyvének filmes adaptációja. A 3-test-probléma teljesen valós fizikai kérdés, amelynek egyik részét egy magyar csillagász és gépészmérnök, Szebehely Győző oldotta meg.

Nagyon leegyszerűsítve: a háromtest-probléma a világűrben egymással kölcsönhatásban lévő égitestek pályáinak várható alakulását vizsgálja.

A bemutató másnapján hirdetett ítéletet az egyik sanghaji népbíróság, amely bűnösnek találta Hszu Jaót, aki a vád szerint megmérgezte Lin Csit, akit az ezredforduló után Kína egyik első fiatal milliárdosaként ünnepeltek.

Hirdetés

Hogy érthető legyen a szereposztás: Lin cége, a 2009-ben alapított Yoozoo Games birtokolja az elképesztően sikeres háromtest-trilógia minden – színpadi, animációs és megfilmesített változatának – adaptációs jogát. A sikerkönyvből például a Netflix előtt tavaly kínai alkotók már elkészítették az első sorozatot Háromtest címmel.

Hszu korábban a Yoozoo Games befolyásos alkalmazottja volt, ő irányította a cég leányvállalatát, amely kizárólag a trilógia ügyleteivel foglalkozott – írta a CBS News.

Az üzletmeneten azonban összekülönbözött főnökével, Linnel, aki ezek után habozás nélkül leváltotta Hszút.

Hszu a lelkére vette a megaláztatást, és bosszút forralt.

A végzetes tea

A Yoozoo Games vezére, Lin Csi 2020 karácsonyán, 39 éves korában halt meg – tíz nappal azután, hogy egy olyan italt ivott meg, amelybe Hszu mérget kevert. Az akkori kínai tudósítások szerint ez egy csésze zsírégető, pu-erh tea volt.

Lin már nem érte meg a Netflixen nézők millióit leibilincselő, és az agyat alaposan megtornáztató […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/04/03/kina-haromtest-problema-trilogia-jogtulajdonos-mergezes-halalbuntetes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre valószínűbb, hogy betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban

Az amerikai képviselőház egy Izraelnek és Ukrajnának szánt segélycsomag részeként szombaton elfogadta a TikTok betiltását …