2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A külügyminiszter alakít új kormányt Bulgáriában

Hirdetés

A külügyminiszter alakít új kormányt Bulgáriában

Rumen Radev bolgár államfő megbízta a 44 éves Marija Gabriel eddigi bolgár külügyminisztert a kormányalakítással, amire a kijelölt miniszterelnöknek egy hét áll rendelkezésére.

A  2023-as áprilisi választásokon győztes két legnagyobb, egyben rivális párt, a GERB és a liberális-konzervatív Folytatjuk a Változást (PP) tavaly koalíciós kormányt alakított, hogy elkerüljenek egy újabb, hatodik előrehozott választást három éven belül.

Megállapodtak, hogy Marija Gabriel az első kilenc hónapban külügyminiszterként és kormányfőhelyettesként dolgozik Nyikolaj Denkov miniszterelnök vezetése alatt, és ezt követően Denkov átadja a kormányfői tisztséget Gabrielnek a következő kilenc hónapra. Denkov kormányfőhelyettesi tisztet fog betölteni Gabriel kormányában.

Hirdetés

Felelősségtudattal fogadom el ezt a megbízást, mert Bulgáriának stabilitásra van szüksége. Remélem, hogy a következő 24 órán belül véglegesítjük a megállapodást, hiszen nincsenek nézeteltérések közöttünk az ország prioritásait illetően

– mondta Gabriel.

A két párt az egyezség ellenére hetek óta a miniszteri posztok elosztásán, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/03/18/bulgaria-marija-gabriel-kulugyminiszter-kormany-rumen-radev/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt Frank Field, volt munkáspárti miniszter

Életének 82. évében, elhunyt Frank Field, az Egyesült Királyság parlamentjének tagja, volt munkáspárti miniszter és …